Български > Политика

Политика - къде е бъдещето на България?

(1/411) > >>

Nazmi:
Отварям темата с ясното съзнание да е в полза на сайта и в частност за помаците! Тук може да се говори за политика,за партии,за прогнози,съвети,каквото и да е при едно условие в рамките на правилата на форума.Всички персонални сблъсъци или обиди ще се трият без предупреждение от Модераторите ни. Искахте тема за политика,ето ви :)/ Засега за начало като гледам резултатите Герб и Бойко Борисов иска сам без коалиция да управлява.Аз не мисля без ролята на ДПС която се е доказала 20 години това да стане! Поканил съм и Дилмана тук! На ход сте! Какво може да е в полза ГЕРБ за помаците! Други теми за Политика няма да се отварят,както и за разни партии,единствено тук си говорете за политика или прогнози.Темата беше отворена по молба на наши съфорумници!

Nazmi:
ФАЦ: Борисов - новият директор на илюзиите!                                              
07.07.2009 17:18                     С новото си хрумване българите отново доказаха, че са най-оригиналните избиратели на Балканите, пише Франкфуртер Алгемайне Цайтунг                                        Фабриката за илюзии в България отново заработи, за нейн директор българите този път избраха Бойко Борисов, пише в уводна статия авторитетният германски вестник Франкфуртер Алгемайне Цайтунг.

Българските избиратели експериментират с най-невъзможни партии, а те пък - съответно с тях, пише в статията, която характеризира българите като страстно непоследователни и променливи в настроенията си избиратели.

Апелът на държавния глава Петър Стоянов от 1997 г. страната най-сетне да закрие фабриката за илюзии така и не можа да се наложи трайно, констатира Мартенс.

Авторът на публикацията изрежда странните предпочитания на българските избиратели - комунисти, антикомунисти, посткомунисти, едно експертно правителство, реформатори, царското движение, и за последно предпазливо променени постпосткомунисти.

За съжаление към фабриката за илюзии работи един доста непопулярен нейн филиал - манифактурата на разочарованията, чиито стоки винаги пристигат без да са били поръчвани.

Най-чудодейният досега избор българите направиха през 2001 г., когато повериха отговорността за управлението на завърналия се от емиграция бивш цар Симеон Втори, с очакването да потекат реки от мляко и мед.

С най-новото си хрумване българите отново доказаха, че са най-оригиналните избиратели на Балканите.

Мъжът, от когото искат да бъдат разочаровани пред идните четири години, може да бъде характеризиран като "екстравагантен", което вероятно няма да е изчерпателно, но затова пък е доста точно.

През 90-те години, когато ръководеше охранителна фирма в София, той спадаше към онези мъже, които по онова време можеха често да бъдат видяни по улиците на редица източноевропейски градове.

Появяха ли се те, по правило беше по-благоразумно да се премине на отсрещния тротоар или да се излезе от заведението.

Възходът си до всеобща популярност Борисов дължи на слабостта на утвърдените партии, но и на дейната подкрепа на чужбина, не на последно място от Германия, отбелязва по-нататък авторът.
Връзките с фондация Ханс-Зайдел датират още от времето, когато Борисов е бил главен секретар в министерството на вътрешните работи. По онова време той се прочу сред сънародниците си като първи ловец на мафията.

Странното е, че никой не се смущава от това, че предполагаемият ловец така и не беше споходен от ловджийски късмет.

Подкрепата на фондация Ханс Зайдел - от гледна точка на автора на статията - е по-скоро израз на отчаянието от факта, че в гражданско-консервативния лагер на България няма нито един значителен партньор от 2001 г. насам.

В края на статията се подчертава, че задачите, които стоят пред новото правителство, са описани в дълъг списък на Европейската комисия.

Следващият доклад на Комисията ще бъде публикуван през лятото и ще се отнася до работата на вече смененото правителство.
След това обаче часовникът ще започне да отмерва времето на новия директор на илюзиите Борисов. Досегашната му рецепта за успех вече няма да му помага.

Защото за да убеди Брюксел, няма да са достатъчни само гръмки фрази......?                                      Източник.-http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2281471

PETER:
Не знам какво може да е в полза ГЕРБ за помаците, но знамо какво не може да е в полза за помаците.
Ето това.
--- Quote ---“Те трябва да разберат - докато има Рибново, ще има ДПС”, допълни Доган.

Вцентъра на селото той слезе от автобуса на ДПС и бе понесен на ръце до трибуната. Ескортираха го местни симпатизанти, качени на 3 украсени с плакати коня. В съседните села, където трябваше да продължи обиколката му, баби чистеха шосето от овчи тор. Те с ръце събираха фъшкиите във вестници. Ходжа призова излизащите от молитва мъже да се качат на автобус, който да ги заведе на митинга в Рибново.(24часа
--- End quote ---

You are not allowed to view links. Register or Login

mustafa_b:
Дилмана е против ДПС - изразявала го е на много места в мрежата. Това си е нейно мнение, което не се наемам да оспорвам. Но с последното й интервю се надявам да е разбрала, че тези хора (малцинствата) просто нямат алтернатива. В очите на българските турци няма по-голяма заплаха от възраждащия се национализъм в България. А щурото Яне поведе и голяма част от помаците към редиците на единствената партия, която не е заплашвала досега малцинствените групи в страната ни.  

mustafa_b:
“Те трябва да разберат - докато има Рибново, ще има ДПС”

По-правилното е - докато го има българския национализъм, ще го има и ДПС.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version