English > Traditions

About Pomaks in German TV

(1/5) > >>

sejfuddin:
Sallam alaikum, unfortunatelly there is no german sub-forum on this site, so I want to post this video here. It is about the Pomaks ni Bulgaria. The video is subtitled on bosnian language.

Selam alejkum

You are not allowed to view links. Register or Login

fotakiev:
Хубаво филмче!Това, което ми направи впечатление са някои истини.Едната, е че помаците от този край  (показан на филма) не им е приоритет образованието,а ако родителите склонят това ще е специалност религия в Р.Турция или арабските страни.
Другата, е че същите хора завършили образованието си там, се връщат и учат младите как помаците са отделен етнос и са си били мюсюлмани от преди турците да стъпят по земите им.Такъв пример имаме и то доста деен pomak.bg(съфорумец) Хюсеин Мехмед.
Насърчава се любов към Турция и омраза към всичко българско.Плодовете от тези подбуди на разделение рано или късно ще се проявят след като младите имат само такива учители...

mustafa_b:
fotakiev, доста преувеличаваш, но това е характерно за националистите, които изпитват параноя от всичко що е извън България. Забравяш, че тези хора са мюсюлмани по самоопределение и по Конституция имат право да изучават и поддържат религията си. Но и ти като Янето кротко агне, виждаш заплаха в изповядването на исляма. За теб тези студенти, които учат в арабски и турски университети, са едва ли не терористи.

А Хюсеин Мехмед не виждам защо го замесваш тук. Човекът е завършил история в български университет и открито заявява и поддържа тезата, че помаците са потомци на богомилите (павликяни), т.е. славяни. Нищо антибългарско (протурско) не съм срещал в неговата книга.

Dobrev:
 ;)

Oni su Pomaci, bugarski muslimani.

Pomaci su manjina koja broji oko 200,000 ljudi.

Pomaci su etnicki Bugari.

Govore bugarski, ali vjeruju u Allaha.

U srednjem vijeku su prihvatili Islam.

Observer:
Добрев, това да не са го писали сърби, бе, а не босненци ...ахахах. Айде, Метка, давай контра веднага :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version