Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (2/139) > >>

Dilmana:
Петър, здравейте.
 Аз питах за т.нар. смесени райони в България и за дискриминация на едни български граждани, които не са етнически българи над други български граждани, които са етнически българи. В посочения случай - чужда фирма плаща на турски работници от Турция според заплатите в Турция, а на българите - според тукашните заплати. Което не е редно, освен ако на турците не са им плащали по-високи заплати, а евентуално и командировъчни към заплатите .
Но да не забравяме, че доскоро чужденците в България плащаха тройно повече от българите навсякъде - и в музеи, и в хотели, и в болници и т.н. А това лято, докато аз съм била в Турция, а моят 12 годишен син с баща си в  България, двамата са били принудени да платят за преглед на детето при български лекар 6 пъти повече, защото било "чужденец", въпреки че детето е и български гражданин и въпреки че това е скандална проява на дискриминация.

Сидхарта:
Отношенията между българи няма как да са форма на етническа дискриминация
Според мен ABC и PETER имат впредвид точно такива отношения които могат да се квалифицират като някаква форма на етническа дискриминация.

Dilmana:

"Там, където живея, отдавна не се редим на опашки за хляб. И не са необходими данни от Хелзинския, за да докажат за налична дискриминация. В тези райони хората се страхуваха!"

От мечки в гората?

 
"ДПС е етническа партия!"

 Е и? Какво като е етническа партия?  В нея не е забранено членуването на етнически българи, така че не може да се говори за дискриминация.

Сидхарта:
За понятия като дискриминацията ,натоварени разбираемо с емоционален заряд ,не е нужно да се търсят доказателства -понякога те трудно могат да се намерят -но пък още по лесно се чувстват тези отношения, изпълващи съдържанието на термина.
Хубаво е да се докаже нещо и то да стигне там където трябва но ....

Dilmana:
You are not allowed to view links. Register or LoginОтношенията между българи няма как да са форма на етническа дискриминация
Според мен ABC и PETER имат впредвид точно такива отношения които могат да се квалифицират като някаква форма на етническа дискриминация.


--- End quote ---
да, безспорно- отношенията между етнически българи няма как да са проява на ентическа дискриминация,но съществува друга форма на дискриминация..
А понеже спекулациите бяха,че етническите българи били дискриминирани в България от свои съграждани и съселяни етнически турци, попитах за примери.
И разбира се, след като толкова се тръби, изглежда,че е едва ли не масово явление,а като попитам - не могат и 4-5 конкретни примера да ми дадат.
За сметка на това не се тръби за дискриминацията на българите срещу небългарите или срещу инвалидите, психично болните и т.н.. Ама инак сме големи борци за правди и свободи. По кръчмите.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version