Български > Политика

Общини , в която управиляват/... ДПС

<< < (26/28) > >>

havaika:
You are not allowed to view links. Register or Loginhavaika - Колко ти плащат от ДПС, за да ги хвалиш? - явно достатъчно малко, за да не знаеш дори как се изписва името на свещената за нашата религия книга. Лошото е, че в малките общини, където ДПС управлява от край време, всички институции са подвластни. На миналите местни избори хванаха членове на ДПС със списъци на хора, подкупени да гласуват - нищо не стана. Кметът си беше сменил гражданството с турско, защото го бяха надушили, и го беше страх, че чак се беше приготвил да бяга. По закон той нямаше право да бъде избран за кмет, понеже не беше български гражданин, но с няколко телефонни обаждания, няколко хиляди лева и всичко се покри. На малкото останали умни хора им писна да се разправят и да се мъчат да направят нещо във всеобща полза, понеже пред парите всички са нисши, а пари в "партията" бол, нали окрадоха всичко по европрограмите за ремонт на канализации, училища, детски градини. Има поне малка надежда да свършат средствата за приватизиране, та да може да дойде някой, поне малко заинтересуван. Жалко е просто, да гледаш деградацията и да не можеш да сториш нищо, но поне може да се надяваме, малкото останали хора, неподвластни на "мислещата" за благото на малцинството ни партия, че ще дойде време, когато турската сган, която се е настанила като кърлеж в управлението, ще се насмуче и ще отпадне.

--- End quote ---
  Защо да ми плащат.Тия хора от ДПС заслужават на всяка среща по едно чеверме.Ако ги нямаше тях кой знай какъв сапун можеше да стане от нас ;)

skoti3:
You are not allowed to view links. Register or Login  Защо да ми плащат.Тия хора от ДПС заслужават на всяка среща по едно чеверме.Ако ги нямаше тях кой знай какъв сапун можеше да стане от нас ;)

--- End quote ---

Егати манипулацията. Да не би ДПС по селата с това да агитират хората, че някои ще ги прави на сапун, а ?

Hadj:
You are not allowed to view links. Register or Login  Защо да ми плащат.Тия хора от ДПС заслужават на всяка среща по едно чеверме.Ако ги нямаше тях кой знай какъв сапун можеше да стане от нас ;)

--- End quote ---
        Де да се задоволяваха само с едно чеверме!

hav:
Хавайкееее....... колко си далеч от истината "кузум байновата" гледай агнета и печи чевермета за дпс, пък ти си нижи тютюнеца и нагъвай сух хляб с домат и :D мизерувай. Моето мнение, че Хавайка е 16-17 годишен хлапак /съдя по коментарите му/ и трябва някой да му забрани да коментира неща, които не разбира. Хавайчоооооо..... бегай да играеш на двора остави политическите коментари за зрелите хора.  :D

BG POMAK:
Относно темата "Общините в които управлява ДПС"

В област Кърджали има седем общини и във всичките ДПС управлява.Това се случва, поради две причини:
1. Електората на ДПС е дисциплиниран.
2. Като цяло в областта българските турци, като етническа група са повече. Само в община Кърджали и то в самия град българските турци са по малко и като цяло в тази община при избори нещата отиват на "кантар".
3. Българите християни/съчънлии, франгаджии и българи християн преселени в ранния социализъм от вътрешността на страната/ гласуват разнопосочно.
4. Помаците са фактор и се явяват като балансьор в четири общини-община Кирково/тук са само български турци и помаци, като помаците са повече/ община Момчилград, община Ардино и община Кърджали.
Какво става в тези общини по време на местните избори?
Ще започна от далече.
1. В гр.Кърджали има регистрирано по ЗЮЛНЦ Сдружение на помаците "Развитие". В града живеят около 8 000 помаци.Това сдружение участва активно на всички местни и парламентарни избори, като съобразно политическата обстановка подкрепя различни политически партии.Пример: На едни от парламентарните избори един от мандатоносителите Стефан Данаилов спечили 18 000гласа.Осем хиляди бяха подадени от помаците ръководени от Сдруженията на помаците в Кърджали"Развитие", в Момчилград "Карлък" и в Джебел"Алада". На местните избори в община Кърджали Сдружението на помаците подкрепя ДПС, защото движението печели винаги. Съгласно споразумението на Сдружението се дава правото на един зам.кмет и няколко длъжности в общинската управа.Тук само ДПС реално е вкарала помаците в управлението на общината.По време на социализма когато са управлявали българите християни, реално участието на помаците в управлението на града е нулево.Сега в това управление помаците участват близо с 20%.
2. В община Момчилгарад Сдружението на помаците постига същите успехи, като там също участват с един зам.кмет и много служители.
3. В община Джебел също има сдружение, но та то е възпрепяствено от  това, че там помаците гласуват различно. Успехите там са по малко.
4. В община Крумовград там участието на помаците съвместно с управлението на ДПС е голямо.Там също имаме един зам. кмет.
5. В община Кирково Там е същото положение.
6. В община Ардино има успехи, въпреки че там помаците също както в Джебел са раединени.
7. В община Черноочене в тази община няма помаци.
Във връзка с гореизложеното може да се каже, че реално в управлението на местната власт само ДПС е допуснало помаците да участват в това управление.
Имали сме и с други политически сили споразумения, но те никога не са ги изпълнявали.
Искам да подчертая, че не съм привърженик на ДПС, но нещата стоят така.Ако реално искаме да участваме в управлението на областта то това може да стане така:Или да си създадем помашка партия или да подкрепим печелившия, който за съжаление е винаги ДПС.Другото е популизам.На предишните парламентарни избори много наши помаци гласуваха за ГЕРБ от което нищо не излезе. В държавите структури ГЕРБ си назначи българи християни и нашите помаци, които бяха от старото управление дори бяха отстранени и не бяха назначени нито един служител. За справка по време на управлението на тройната коалиция шефа на областната полицията беше помак.
С това изложение искам да се обърна към всички писурковци в сайта, които занимават нашите помаци с абстрактни, глупави и миризливи исторически моменти, с нереални неща, да спрат с тези глупости. Да се коментират неща от настоящия живот.Да направляват помаците в правилата посока. Да работят за просперитета и развитието на нашите хора.Да се посочва на помаците как и по какъв начин могат да оцеляват в кризата. Като се използват всички лостове вътре в страната и извън нея за намиране на препитание на помаците.
Занимавате хората с проблеми които са се случили в нанайста година.Нашия помак няма какво да яде , вие  го занимават с миризлива история която вече се е случила.Няма полза помака от това. Както има една приказка. Ти нахрани гладния пък не му обяснявай къде да ходи да се изх....
Чакам отзиви и ако няма.Причината е една ЦЕНЗУРА.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version