Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 814384 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1028
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #90 on: October 09, 2010, 22:52 »
Реакцията по този банален случай  е поредния пример че религията всъщност разделя хората.

А днес е рождения ден на Джон Ленън и неговата велика мечта.
Вижте я:

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline EvroPOMAK

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 1410
 • Gender: Male
 • POMAK - POMAKY
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #91 on: October 09, 2010, 23:39 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Реакцията по този банален случай  е поредния пример че религията всъщност разделя хората.

А днес е рождения ден на Джон Ленън и неговата велика мечта.
Вижте я: 
Май, че дори и атеистите или и други кать "Петрето" можат да бъдат много прави, кога става въпрос - "да си представим" - за осъществеването на великата мечта на Джон Ленън "въобразена" през мечтите на хилядите или милионите независими мечти на Помаците или на Непомаците - видяни през умозрителните представи като Мюсюлмани или Християни , които искат да мечтаят за времето когато, ще бъде денят в който няма да съществува страх от поредното безпардонно нахлуване в душевното пространство на едните или другите от модерните еничери под диктовката на самовлюбени Баш Бабаити които да тършуват за Ислямски или за Християнски  "фундаменталистични" инструкции и проповеди, разбираеми единствено за поредните месии с наличие на свръхконцентрирани мозъчни клетки в техните квадратни черепни кутии, търсещи призраци чрез уж поредното спасение на страната, а по-скоро водещо към тоталното и сриване в бездуховността, бедността, мизерията, необразоваността, наглостта и показността за да бъде изградено поредното светло бъдеще чрез бързо сразяване на врага у дома!  8)  ::)
И след това, според поредната платинена мандатна плоча на Дж.Ленън, "да си представим" , че и чуващите и разбиращите тази мелодия отново решат да си зададат въпроса със зададен тон по същата музика и песен!  ???
Защо стана така брье аркадашье, а не онака?  :o
Аа, ливърпулската четворка да отовори отново с присъщият им припев - брье арканье, вий май чухте, амь що не разбрахте смисъла на песента, че тя, ни е сложна за разбиране като някоя стара песен помашка, ни е неразбираема като някоя нова строфа ахмашка ?!?  ::)
И, после пак - що така ли стана, амь не онака?  :o  :-X  ::)  ;)

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #92 on: October 10, 2010, 09:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login

    Схващате ли какво става?Току-що управляващата партия в България изгуби,а ДПС си върна  голяма част от електората измежду помаците.Същите онези помаци,които предоставиха записа на речта на Доган на медиите.И благодарение на който запис ГЕРБ в момента управляват и ДАНС,и прокуратура,и всичко останало.
    На този свят няма ненаказано добро.
Също така няма и ненаказано зло.Та да му мислят управляващите на изборите.
                                                   Видео!You are not allowed to view links. Register or Login
                           

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #93 on: October 10, 2010, 11:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Реакцията по този банален случай  е поредния пример че религията всъщност разделя хората.

А днес е рождения ден на Джон Ленън и неговата велика мечта.
Вижте я:

You are not allowed to view links. Register or Login

   Петре,религиите НЕ разделят хората,а ги обединяват!
  Ако не бяха религиите света отдавна да е забравен!
  Както казвам това имам впредвит както Байрама,така и Рождество Христово и всички течения по света в днешно време.
  Не ме разбирай погрешно,фанатизма и сектите са далеч от морала на обществото,но съгласи се,че в религиите се проповядва толерантноста,уважение към ближния!
Не знам защо не искаш да приемеш тази страна и си ПРОТИВ всички религии...!!!?????

Offline deniz7

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 201
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #94 on: October 10, 2010, 12:32 »
You are not allowed to view links. Register or Login                                                                Космонавтът не може да стане атеист                                                                                                   “Хората в атеистичните общества не вярват много на загадъчните явления. Но в Космоса преживях няколко случки, след които стигнах до убеждението, че това е най-убедителното пространство за човешкия род и му дава важни духовни уроци”, казва казахският космонавт Талгат Мусабаев, който е роден и възпитан в ерата на Съветския съюз                                                    И при трите си завръщания от Космоса Мусабаев бил щастлив да връчи на президента Назарбаев казахстанското знаме, капсулата с късче казахстанска земя и Свещения Коран, които взимал със себе си.     

Изгубил връзка, се носех в космоса

“Като хора, възпитани от атеисти, ние малко вярвахме на слуховете за загадъчни явления. Но в мен винаги имаше чувство на вяра. Научих това от баща си. Мисля, че знаете, че при всяко излитане в Космоса взимам със себе си и Свещения Коран. Разбира се, тогавашната ми постъпка не бе напълно осъзнато действие. Но сега разбирам мъдростта в постъпките си”, споделя президентът на казахстанската Национална космическа агенция. “Сред космонавтите не може да има атеисти”, казва той. Талгат Мусабаев обосновава твърдението си с думите: “Когато бяхме на космическа станция “Мир”, понякога се налагаше да излезем от космическия кораб и да работим навън. Веднъж, когато се прехвърлях от един в друг корпус, се скъса връзката, с която съм завързан и едната част остана в ръцете ми. Тоест летях в космическото пространство без контрол, свободно. Преживях шок. В този момент почувствах, че някаква сила ме тласка към другия парапет и успях да се завържа за него. Когато се върнах от Космоса здрав и невредим в дома си, за пръв път в живота си изрекох: “Бог е велик!”

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #95 on: October 10, 2010, 15:40 »
Имамите ще искат извинение от Борисов за акцията на ДАНС


Предстои на среща на всички имами в България те да излязат с декларация, в която ще настояват за извинение от управляващите.

Това заяви районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед в гоцеделчевското село Лъжница, ден след като ДАНС, МВР и прокуратурата проведоха акция срещу дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями".

В Лъжница действията на полицията предизвикаха силно напрежение. Някои от жителите му се събраха пред дома на имама Мохамед Камбер, за да изразят съпричастието си, пише в. "Дневник".

Според мюфтията Мохамед, правителството, включително премиерът Бойко Борисов, трябва да се извинят на всички семейства, в които агентите са нахлули, както и персонално на действащите имами, защото те са " гарантът за спокойствието и психическото равновесие на мюсюлманите".

"Ако това не се случи, да им тежи на съвестта, защото голяма част от мюсюлманите поне в молитвата си със сигурност споменават тези събития и най-лошото е, когато човек попадне в молитвата на друг", допълни той.

Имамът на Лъжница Мохамед Камбер е възмутен и ще коментира случилото се след проверката на книгите, иззети от дома му по подозрение, че пропагандират радикален ислям. Според него книгите са от преди 1000 години и са основни за исляма. Той твърди, че преди време, когато ги внасял в България, били иззети на границата, проверени и му били върнати.
Имамът беше категоричен, че тероризъм в исляма няма: "Историята го е доказала хилядократно, забранено е проливането на невинна кръв. Това че има единици по света някъде, това не е от исляма".

"Сърница е нарочван няколко пъти, че е център на ислямисти. За мен е тенденциозно и буди недоумение у съгражданите ми, които казват, че досега не е установено нищо, но никой не се е извинил официално за това нарочване", каза междувременно пред БНР кметът Мехмед Карамолла.

Главният секретар на мюсюлманското вероизповедание у нас Хюсеин Хафъзов коментира, че ако е имало непосредствена заплаха за реда, мира или населението на България от страна на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями", щеше да има задържане на хора, а не изземване на предмети и вещи. Според Хафъзов, у нас няма религиозен екстремизъм от какъвто и да е характер.

"Службите за сигурност или следствените органи ще боравят с методи, които са надеждни и сигурни, тъй като част от мюсюлманите от районните мюфтийства се опасяват от тенденциозна промяна на иззетата литература", коментира той. Словосъчетания като "ислямски екстремизъм", "фундаментализъм" или "тероризъм" били крайно неприемливи и неверни".

Според Хафъзов Главното мюфтийство има наблюдение върху дейността на въпросните хора и досега не е забелязано нищо нередно. Мюфтийството е готово да съдейства по случая. Секретарят посочи още, че в миналото е имало официално организация с името "Ал Уакф Ал Ислями", но тя е закрита с решение на съда.

Когато ДАНС, под ръководството на прокуратурата, провежда подобна операция, значи има достатъчно основания да твърди за наличие на индоктриниращи материали, смята пък полк. Ангел Митрев, преподавател в Пловдивския университет и специалист по тероризъм.

"Нека да не се заблуждава никой в България, че след настъпването на демократичните промени, въвеждането на либерално-демократичните принципи в отношенията, в условията на религиозен вакуум, под външно въздействие в България се извършва смяна на религиозните лидери. Тя продължава вече 20 г.", обясни полковникът.
Според него, понякога официалното ръководство на мюсюлманското вероизповедание няма ясна представа за начина на мислене на хора, "които отидоха да се обучават навън и се върнаха, за да налагат сега една религиозна другост".

Четири лица от област Смолян са уличени като съпричастни към нерегистрирания български клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”, но сред тях няма арестувани, каза пред „Фокус” говорителят на Окръжна прокуратура Недко Симов.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline deniz7

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 201
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #96 on: October 10, 2010, 17:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login                 Турски медицински център лекува по 100 българи месечно            В Анадолския медицински център "Джонс Хопкинс" в Турция постъпват за лечение месечно 400 пациенти от чужбина, като сто от тях пристигат от България. Това съобщи БТА в кореспонденция от Истанбул по повод на форум, посветен на месеца за борба с онкологичните заболявания.

Пациентите от България се увеличават непрекъснато и в момента са най-много, е казал неврохирургът проф.Тунджер Сезер. Голяма част от българските пациенти имат онкологични заболявания и обикновено пристигат късно, когато ракът вече е в напреднала фаза, е коментирал медикът.

Анадолският медицински център е открил офиси в София, Пловдив и Варна, които могат да препратят цялата медицинска информация и епикризи към центъра. Предлагат се варианти и за разсрочено плащане, а турските авиолинии предоставят на пациентите 25-процентна отстъпка.

Анадолският център е основан през 2005 г. и е истанбулският филиал на медицинския институт "Джонс Хопкинс" в САЩ, информира БТА

Offline Силвия

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 340
 • Gender: Female
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #97 on: October 10, 2010, 19:03 »

Из декларацията на ДПС:

“Всеки опит за неясни, размити, недоказани, или колективни обвинения във фундаментализъм създава тревожно и опасно за обединението на българската нация усещане, че  в тази страна мюсюлманите са третирани като чужденци в собствената си родина.”

Никоя държавна служба или служител не е изразявал или правил никакви колективни обвинения и не винаги колективния тип реакции е най-добрият или най-адекватният.


Из информация, тиражирана в медиите:

“Предстои на среща на всички имами в България те да излязат с декларация, в която ще настояват за извинение от управляващите.”

Не може хем да се наричат едни обиски на службите, които са били извършени в домовете на няколко конкретни човека, да се наричат тези действия колективно насочени едва ли не към всички мюсюлмани, когато те въобще не са били такива;

хем, от друга страна, колективно всички имами да искат извинение от управляващите затова, че са се усъмнили в нещо или в някого – не в цялата мюсюлманска общност, нито във всички имами, нищо подобно, още по-малко във всички мюсюлмани.
Offline Силвия

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 340
 • Gender: Female
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #98 on: October 10, 2010, 19:54 »

Из
You are not allowed to view links. Register or Login

"Интересен факт е и, че радикалните ислямски секти вече са се добрали и до родния му Тетевенски край. За разлика от Родопите, там в четирите ислямизирани села: Градешница, Галата, Глогово и Бабинци, е най-активна пакистанската секта "Ахмадия".

Последната се е насочила и към татарските и алианските села в Североизточна България и сред циганите в Пиринска Македония. Нейните основни емисари в България са дамата с неясен произход Рифат Ара и имамът на джамията "Малката река" в Мадан Шефкед Мурад.

Но най-горещата точка са Западните Родопи. Тук трябва да се направи уточнение за по-неосведомените читатели - проблемът с ислямския фундаментализъм е много по-тежък по отношение на българите-мохамедани, отколкото на българските турци. Последните са контролирани от своите ходжи и имами, които в крайна сметка признават властта единствено на "Дианет Вакфъ" -управлението по религиозните дела и имоти на Република Турция (колкото и да се правят пред медиите на лоялни български граждани).

Турската страна следи много строго фундаменталистките секти и, когато е нужно, ги репресира с цялата строгост на закона. Едновременно с това, на българска територия дискретно толерира и финансира някои типично турски секти като "Нурджулар" и "Ъшъкчълар", проповядващи консервативния ислям."--------------------------------
п.с.:

(Не знам, впрочем, между другото, кога в тази страна най-накрая ще се разбере, че използването на определение като "българо-мохамедани" е може би неволно, но въобще не извинимо невежество.)

Offline deniz7

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 201
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #99 on: October 10, 2010, 20:07 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Из
You are not allowed to view links. Register or Login

"Интересен факт е и, че радикалните ислямски секти вече са се добрали и до родния му Тетевенски край. За разлика от Родопите, там в четирите ислямизирани села: Градешница, Галата, Глогово и Бабинци, е най-активна пакистанската секта "Ахмадия".

Последната се е насочила и към татарските и алианските села в Североизточна България и сред циганите в Пиринска Македония. Нейните основни емисари в България са дамата с неясен произход Рифат Ара и имамът на джамията "Малката река" в Мадан Шефкед Мурад.

Но най-горещата точка са Западните Родопи. Тук трябва да се направи уточнение за по-неосведомените читатели - проблемът с ислямския фундаментализъм е много по-тежък по отношение на българите-мохамедани, отколкото на българските турци. Последните са контролирани от своите ходжи и имами, които в крайна сметка признават властта единствено на "Дианет Вакфъ" -управлението по религиозните дела и имоти на Република Турция (колкото и да се правят пред медиите на лоялни български граждани).

Турската страна следи много строго фундаменталистките секти и, когато е нужно, ги репресира с цялата строгост на закона. Едновременно с това, на българска територия дискретно толерира и финансира някои типично турски секти като "Нурджулар" и "Ъшъкчълар", проповядващи консервативния ислям."--------------------------------
п.с.:

(Не знам, впрочем, между другото, кога в тази страна най-накрая ще се разбере, че използването на определение като "българо-мохамедани" е може би неволно, но въобще не извинимо невежество.)

Права си Silve, такива материали където ни наричат мохамедани не бива да ги четем ,така и така те не се отнасят за нас българо-мохамедани- тово сигорно е секта

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #100 on: October 10, 2010, 20:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Из декларацията на ДПС:

“Всеки опит за неясни, размити, недоказани, или колективни обвинения във фундаментализъм създава тревожно и опасно за обединението на българската нация усещане, че  в тази страна мюсюлманите са третирани като чужденци в собствената си родина.”

Никоя държавна служба или служител не е изразявал или правил никакви колективни обвинения и не винаги колективния тип реакции е най-добрият или най-адекватният.


Из информация, тиражирана в медиите:

“Предстои на среща на всички имами в България те да излязат с декларация, в която ще настояват за извинение от управляващите.”

Не може хем да се наричат едни обиски на службите, които са били извършени в домовете на няколко конкретни човека, да се наричат тези действия колективно насочени едва ли не към всички мюсюлмани, когато те въобще не са били такива;

хем, от друга страна, колективно всички имами да искат извинение от управляващите затова, че са се усъмнили в нещо или в някого – не в цялата мюсюлманска общност, нито във всички имами, нищо подобно, още по-малко във всички мюсюлмани.
Силвия,знаеш ли ,че тези няколко конкретни човека са водачи на мюсюлманите в България,служители на главно мюфтийство и ваизи.Така ,че не случайно се възмущава ислямската общност.И друго ще ти кажа,вместо да им правят обиски службите да вземат да им дадат грамоти на тези хора,че запазиха мюсюлманите от тези секти,а те ги тормозят.Жалко за показната акция,от нея нищо няма да излезе!!!А сега се мъчат да излезнат от създаденото положение, но едва ли. И будалите са наясно!!

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #101 on: October 10, 2010, 21:06 »
Нещо интересно,което заслужава да се види!!!

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline EvroPOMAK

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 1410
 • Gender: Male
 • POMAK - POMAKY
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #102 on: October 10, 2010, 21:24 »
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

"Интересен факт е и, че радикалните ислямски секти вече са се добрали и до родния му Тетевенски край. За разлика от Родопите, там в четирите ислямизирани села: Градешница, Галата, Глогово и Бабинци, е най-активна пакистанската секта "Ахмадия".

Последната се е насочила и към татарските и алианските села в Североизточна България и сред циганите в Пиринска Македония. Нейните основни емисари в България са дамата с неясен произход Рифат Ара и имамът на джамията "Малката река" в Мадан Шефкед Мурад.

Но най-горещата точка са Западните Родопи. Тук трябва да се направи уточнение за по-неосведомените читатели - проблемът с ислямския фундаментализъм е много по-тежък по отношение на българите-мохамедани, отколкото на българските турци. Последните са контролирани от своите ходжи и имами, които в крайна сметка признават властта единствено на "Дианет Вакфъ" -управлението по религиозните дела и имоти на Република Турция (колкото и да се правят пред медиите на лоялни български граждани).

Турската страна следи много строго фундаменталистките секти и, когато е нужно, ги репресира с цялата строгост на закона. Едновременно с това, на българска територия дискретно толерира и финансира някои типично турски секти като "Нурджулар" и "Ъшъкчълар", проповядващи консервативния ислям."
Гледаме и си четем, мислиме и си мълчим!  ::)
Че, след толкоз страшнно поднесени новини, или и ний не виждаме що ставало по Помашките земи, та веч е време дошло и требва да скочим да браним нашего комшия и брата ристиенина в нашьта си силно-информативна держава!  :o
Обществената медия подсказва, че от една страна: - Турците я нападат и превземат икономически, от друга страна Помаците напредват книжовно-фундаментално-идеологически, от трета страна Циганите почти я превзеха Демографически, и след тея опасни новини, всеки страх ще го хване дори, камо ли наште стреснати комшии ристиени които да стоет и чакат тъй жертвеноготовно и как саминь да спрат тоз многолюден и разнороден враг!  ???  8)
Да, не ни се начуди чилякь, какви заговори и завери се чинять зад всеки домашен праг, нема ли отново родний Всемогъщий ТАНЦ, туй развилнено се кръшно и злокобно хоро да спрат?  :(  ;D
А, дали зад този целиет медиен гнет, всъщност не се ли задава много тежък гладен и арктически зимен батак, еднакъв за всичкият осиротял болгарски чилекь (болгари, помаци, турци, цигани и др.подбни), все хванати, рипкащи и тропащи под свирнята и тъпаните на некой голем охранен медиен Баш Магнат ?  :(  :'(  ;)

Offline ficinka

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 567
 • Gender: Female
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #103 on: October 11, 2010, 00:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Из
You are not allowed to view links. Register or Login

"Интересен факт е и, че радикалните ислямски секти вече са се добрали и до родния му Тетевенски край. За разлика от Родопите, там в четирите ислямизирани села: Градешница, Галата, Глогово и Бабинци, е най-активна пакистанската секта "Ахмадия".

Последната се е насочила и към татарските и алианските села в Североизточна България и сред циганите в Пиринска Македония. Нейните основни емисари в България са дамата с неясен произход Рифат Ара и имамът на джамията "Малката река" в Мадан Шефкед Мурад.

Но най-горещата точка са Западните Родопи. Тук трябва да се направи уточнение за по-неосведомените читатели - проблемът с ислямския фундаментализъм е много по-тежък по отношение на българите-мохамедани, отколкото на българските турци. Последните са контролирани от своите ходжи и имами, които в крайна сметка признават властта единствено на "Дианет Вакфъ" -управлението по религиозните дела и имоти на Република Турция (колкото и да се правят пред медиите на лоялни български граждани).

Турската страна следи много строго фундаменталистките секти и, когато е нужно, ги репресира с цялата строгост на закона. Едновременно с това, на българска територия дискретно толерира и финансира някои типично турски секти като "Нурджулар" и "Ъшъкчълар", проповядващи консервативния ислям."--------------------------------
п.с.:

(Не знам, впрочем, между другото, кога в тази страна най-накрая ще се разбере, че използването на определение като "българо-мохамедани" е може би неволно, но въобще не извинимо невежество.)

По голяма   глупост от това не бях чела ,който е писал тази статия въобще не познава Тетевенският край и хората в помашките села тук .......Нямам думи . :o

Offline Hashashin

 • Defendor of the Truth
 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 2013
 • Gender: Male
 • Has odabaşi
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #104 on: October 11, 2010, 01:14 »
Потвърждавам думите на Фици. В тетевенско помаците са доста далеч от следването на религиозните правила на исляма. Чак ми става смешно като си помисля какво ще стане ако в някое тамошно село отидат емисари на такава секта. Ако се отърват с леки счупвания ще е добре. :))

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42