Български > Религия и мистика

Човешките права в Исляма.

<< < (2/6) > >>

isa71:
   Постинга на Pepito и други са запазени и преместени тук от темата за Лаф Мохабет...[/size][/color]
 Pepito
 

 

 Вие защо трябва да отидете в Мека, че Аллах да забележе молитвеното ви дело. Той нали е всичко и навсякъде. Правите го заради мястото на действие на Мохаммед.


Защото-
,,Всевишния Аллах казва: “И дълг на хората към Аллах е поклонението хадж при Дома (за онзи, който може да отиде, а който откаже) Аллах не се нуждае от световете.” (сура али Имран-97)

И Пратеника (С.А.В.) рече: “Исляма се изгражда на пет: Свидетелстването, че няма друг бог, освен Аллах, и че Мухаммед е пратеник на Аллах, отслужването на молитвата, даването на зекята, говеенто в Рамазан и поклонението хадж при Дома на Аллах.” (предаден от Бухари и Муслим)

Това е най-големият годишен религиозен събор, който човечеството познава. Там мюсюлманите се срещат, опознават и си сътрудничат. Поклонението хадж категорично изразява универсалността на Исляма, мюсюлманското братство и равенство, без оглед на раса, националност и класа.

То е напомняне за Съдния ден, когато хората ще застанат равни пред Аллах.
За поклонението хадж Мухаммед, саллелаху алейхи ве селлем, е казал, че онзи, който извърши поклонението хадж заради Аллах и се предпазва от лоши слова и поведение, се връща от хадж пречистен като новороден.gece yolcusu:
You are not allowed to view links. Register or Login    Постинга на Pepito и други са запазени и преместени тук от темата за Лаф Мохабет...
 Pepito
   Advanced member
   Публикации: 369
   « Отговор #636 -: Днес в 01:45:30 »

             Постчето ми е ометено оттук, сигурно по грешка

Отговарям на Гедж


Запознат си с проявлението на Бог в три ипостаса. Това не са 3 различни бога, нито пък са делими отделни единици. Какво е човек? - тяло, душа и дух.--- End quote ---
Бог е сътворил не само човека, душата и духа. Той е творец на всичко живо и не живо, които не са дошли от нищото. Значи ли това, че всички тези творения също са Бог.
Бог(Аллах) е независим от всичко, защото Той е безпогрешен и безсмъртен и не може да бъде оприличаван на човек или дух или душа или каквото и да било друго преходно нещо, изчезващо във времето. Той е независим от всичко въздигнат на трон в небесата. И е много по-лесно за разбиране от каквато и да е тройна комбинация - то е като да знаеш кой ти е "шефа". ;)

Шали:
You are not allowed to view links. Register or Login... или каквото и да било друго преходно нещо, изчезващо във времето...

--- End quote ---

Никога нищо не изчезва във времето. То само променя проявлението си, формата, а и това, че нещо е невидимо за ограничената ни сетивност не го прави безспорно изчезнало и несъществуващо. Всеки "вижда" до където може ;)

Очаквам отговор и на това:

"В крайна сметка, кои са онези християни, споменати многократно в Курана (да не давам айетите, знаем си ги  ), ако не самите ние."
Излиза, че хем сме съдружаващи ( според новите тълкувания на Курана), хем сме "хората на Писанието" в айета "...питайте знаещите Напомнянето" (по памет цитирам).

П.С. Как все се откланяме спонтанно от първоначалната темичка :) Някои сред постещите, преди пост хапват и за напред. А вие? ;)

deniz7:
Даниела Горчева             
 - По въпроса за религията не трябва да се забравя, че свобода на религията означава свободното право на всеки един от нас да избира дали да бъде религиозен или не, а също и коя религия да предпочете и дори дали да смени убежденията си, вкл. религиозните.
Това право трябва да се зачита и хората не могат да бъдат ругани, защото са предпочели една или друга религия - било защото са мюсюлмани, било защото са християни, било защото са будисти и т.н.
Не трябва да бъдат ругани и отлъчвани и заради това, че са променили възгледите си и са сменили религията си или пък че са отказали да бъдат религиозни ( както и обратното - че са станали религиозни).
 Затова от една страна никога не съм приемала нападките, че помаците били "предатели", защото са се отрекли от християнската религия (да оставим настрани, че даже не е сигурно, че помаците едва ли не по условие са били всички до един  християни, някои - вероятно да), но по същата логика не приемам и нападките срещу тези помаци, които искат да имат български имена, а не мюсюлмански и които не са религиозни или пък са приели християнската религия.
Трябва да се научим да приемаме, че не колективът и общността трябва да определят нашите постъпки, а нашите собствени убеждения.
Всеки има право да върви по свой собствен път и да търси истината според собствените си разбирания, стига да не нарушава законите.
Не трябва също да се забравя, че свободата на религията включва правото и религията да бъде критикувана. Но забележете - религията, а не правото на всеки от нас да прави своя избор напълно свободен от страха, че изборът му няма да се хареса на този или онзи, на тази или онази общност.                  Уважаема г-жо Горчева,     Otgovor-Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е Всечуващ, Всезнаещ. Сура2: аят256]

"Който желае, да вярва, а който желае, да остане неверник!" (Св. Коран,18,29)„Ислям” произлиза от коренната дума „салаам”, която означава мир. Тя означава също така „отдаване нечия воля на Аллах (сут)”. Затова Ислямът е рилигия на мира, който се постига чрез отдаването нечия воля на волята на Великия Създател – Аллах (сут) В Сура Нахл – глава 16, знамение 125 - на Корана се казва:
„Призовавай към пътя на твоя Господ с мъдрост и хубаво поучение, и спори с тях по най-хубавия начин!”  [Коран 16:125] Уважаема г-жо Горчева, мисля че що се отнася до това кой каква религия е предпочел и доброволно ли е било мисля че по горното ви дава точен отговор. А и изобщо не съм съгласен с вас че свободата на религията включва правото и религията да бъде критикувана, кои сме ние да критикуваме Аллаховото слово? кои сме ние г-жо Горчева? не журналист не президент не който и да било има това право. И друго какви предатели кой се е отрекъл от християнската религия? да има в днешно време предимно след 89г няколко българи християни които приеха исляма, но това е тяхно свободно право ние неможем да ги наричаме предатели, има сьщо и помаци които се отрекоха от исляма но- Всеки има право да върви по свой собствен път и да търси истината според собствените си разбирания, стига да не нарушава законите. И накрая един личен въпрос вие вярваща ли сте?

PETER:
Вчера в провинция Кано, ислямската полиция в Нигерия унищожи няколко камиона с бира заради нарушаване на законите на шариата. Към операцията за борба срещу алкохола се включили и жени сътруднички на силите за сигурност:

You are not allowed to view links. Register or Login

Т.е. в исляма няма човешки права. :)

Поздрав на бираджиите :)

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version