Български > Кино и видео филми

ГЬОЧ – ДА ПРЕКРАЧИШ ГРАНИЦАТА!

<< < (2/34) > >>

EvroPOMAK:
Наистина що-годе показателен филм за част от хилядите съдби на прогонените бежанци към Туркията, но от друга страна пък, как авторите на филма поне един път не споменаха, че и Помаците са засегнати от този "ВП", и то доста по-сериозно и от доста по-рано време!  ???
Аааа, не, не, ошибька, сетихме се, май чухме един път във филма да се споменава, за некакви си "българо-езични мюсюлмани"!  ::)
То, да се чудимье, зерь, диктора, да не земье пък да си скълчи кокалите на езика,че да спомене и онейья невидимите - Помаците!  :D  8) :)
 

Gelina:
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Dilmana:
Здравейте, приятели.
Назми, много ти благодаря, че съобщи за филма в сайта на pomak.eu
Европомак,  предполагам, че и сам се досещаш, че  в един филм от 50 минути няма начин да се разкаже историята на света от Сътворението насам. :)
Филмът няма претенцията да разказва и да изследва цялата десетилетна история на комунистическия режим или на асимилационните процеси.
И лежалите в концлагера Белене българи също са недоволни, че не сме ги споменали, понеже българите ( християни, агностици или атеисти) са пострадали още по-жестоко от помаците и турците.
Но не може за 50 минути да разкажеш всички мъки на всички хора по света, нали?
 Затова този филм не се занимава с мъката на  помаците. По-натам, живот и здраве, ако ни стигнат силите и ако намерим пари, може (аз много искам всъщност, затова и правих тези интервюта в Корница, Лъжница и Брезница) да направим филм за помаците, както и за българите, които са пострадали от режима - а там са най-тежките страдания, наистина най-тежките.

Dilmana:
You are not allowed to view links. Register or LoginАааа, не, не, ошибька, сетихме се, май чухме един път във филма да се споменава, за некакви си "българо-езични мюсюлмани"!  ::)
То, да се чудимье, зерь, диктора, да не земье пък да си скълчи кокалите на езика,че да спомене и онейья невидимите - Помаците!  :D  8) :)
 

--- End quote ---

 Европомак, това ти изказване е некоректно и не ти прави чест. Терминът българоезични мюсюлмани е най-точен.
Мюсюлмани ли сте? Да.
На какъв език говорите? На български.
Ето даже горе Ибрахим е  написал: "не знаех пъкел турски". 
Освен това, ти може да се самоопределяш като помак, но други българоезични мюсюлмани се определят като българи, искаш или не. Боян, например и не само той.
Има и такива, които се определят като турци (нищо, че не знаят турски).
Някои от българоезичните мюсюлмани пък смятат думата "помак" за обидна. Така че  нито ти, нито аз ще им казваме като какви да се определят и затова този термин покрива всички, които са българоезични мюсюлмани - без значение дали се смятат за българи или помаци. А  българоезични ще рече говорещи български език мюсюлмани.
Иначе  в рамките на шегата :) много си личи типично, ама типично българското: все да да се намира махана на свършеното от другите и все да се мисли, че "твойто балну е най-множку". Е, има и други страдания по тоя свят..

Dilmana:
И не е редно да се качва филмът на Ю Тюб. Първо, защото той участва в разни фестивали и това може да ни изграе лоша услуга и да го дисквалифицират,
второ, защото така качеството е много лошо и филмът дори не е цял.
По-добре този, който го е качил да го изтрие, за да не сигнализирам аз на ЮТюб. Знам че го е направил от добри чувства, но не е редно наистина. >:(
Поздрави на всички и хубав ден от все сърце! :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version