Български > Политика

Бьлгарския президент и неговата сьпруга

(1/3) > >>

Bairqm Memish:
Първата дама на нацията Юлияна Плевнелиева я няма – какви са опциите?

Знаете ли коя е най-голямата тайна в държавата тези дни? Колко доносници на ДС има сред владиците? То е ясно – всички са доносници без един-двама, макар че и за тях е съмнително. Има ли ченгета, съпричастни към убийството на Мирослава от Перник? Бивало да няма.

Не – най-пазената тайна в момента е откъде родом е новата ни президентша. Където и да търсим информация за произхода на Първата дама, излиза само следното: „Юлияна Плевнелиева е родена на 28 януари 1975 г. Завършила е Втора английска гимназия в София през 1994 г., а през 2000 г. – право в Нов български университет.“ Но все пак къде се е пръкнала Юлияна? Нимфи ли са я отглеждали преди да кандидатства във Втора английска гимназия? Или пък кентавърът Хирон я е подготвял за сложните приемни тестове в Нов български университет? Историята мълчи. Каква мрачна тайна крие тази иначе симпатична женица? Да не би да е родена в концлагер? Или на остров Света Елена? А може би произходът й води към един красив южен край на родината, където хората още следват строг морал и ходят с живописни носии?

yuliana plevnelieva2 Плевнелиева бунтът на помакинята

Юлияна Плевнелиева загърби еленчетата
Имал съм помакини за колежки навремето в Пловдивския университет, спомня си етнологът Илия Бостанджиев. Слезли от селата си в големия град, бяха голям огън. Нон стоп в квартирата им беше само купони, пиене и секс. Обаче дойдеше ли време техните да им дойдат на гости, наставаше голямо суетене. Модерните тогава плакати на „Модърн толкинг“ и голите (по потници) „Бийтълс“ се сваляха от стените и наместо това се закачваха домашни кавьорчета с ревящи елени и играещи си мечета, слагаха си дълъг панталон и поло с яка до ушите… Като си тръгнеха техните отново наставаше Содом и Гомор.

Изглежда младата Юлияна е решила да загърби елените и мечетата и да се превърне в наистина еманципирана жена. И в желанието си да постигне това, е стигнала до определени крайности, коментира психологът д-р Венелин Русев. Ако Мери Уолстънкрафт е емблема на съвременния фенимизъм, то Юлияна Плевнелиева е на път да стане лице на прекаления такъв. Тя отрича да е в сянката на мъжа си, но някак си го прави прекалено категорично. Това определено показва известен психически дискомфорт. Юлияна държи да бъде позната като самостоятелна единица. Еманципирана бизнесдама. Избират мъжа й за президент, и тя пише: „Ебати цирка!“ Как следва този цирк да продължи?

yuliana plevnelieva1 Плевнелиева бунтът на помакинята

Юлияна Плевнелиева е пример за свръхфеминистка
Ще дойде например италианският президент Джорджо Наполитано със своята жабарка, а в същото време Юлияна ще скача с бънджи. Или пък турският му колега Абдуллах Гюл със своята зашалена кадъна, а нашата президентша ще води оперативка в новата си фирма “Мейз лабс”. Или по-лошо – представете си на визита да пристигне сегашният президент на САЩ Барак Обама с Мишел и двете им вакли дечица и попита: „Where’s the First Lady?“. На което Плевнелиев ще трябва да отговори например: „Ами тя си счупи двете ръце и двата крака и сега е в гипсово корито. Опитахме се да я докараме в него, но не минава, защото вратите в „Отвъд алеята, зад шкафа“ са много тесни!“

Или пък бъдещият президент на Русия Путин да попита: „А гдье ваша баба?“, и на нашия да му се наложи да измисли нещо от рода на: „Попадна на срутване в мина край Гоце Делчев заедно с 33-ма миньори. Със сонда й пускаме въздух, течна храна и контрацептиви. Надяваме се да я извадим до 69 дни.“

Очевидно на Росен Плевнелиев ще му е тежко. За разлика от Първанов например, чиято съпруга Зорка (от Якоруда) нямаше нищо против да стои плътно зад него. Независимо дали той е на трибуната или яхнал магаре. Като истинска светица Зорка изтърпяваше всичко, включително и пословичното му ловуване (на животни и жени). Плевнелиев няма да има този комфорт. Ясно е, че Първата дама ще отсъства. Какви тогава са опциите?

Да обяви, че е гей?

Това е и модерно, и ще срещне разбиране по света. Той, разбира се не е такъв, но ако Бойко му каже, навярно ще се прежали. Веднъж нали вече го направи. Вярно, в родния му край ще срещне известна резервираност и ще му се наложи да се обяснява повече, но нали вече декларира, че ще бъде Прагматичния президент, а когато се стигне до прагматизъм какво са някакви закостеняли табута?

Примери за гействащи политици с прекрасна кариера бол – германският външен министър Гидо Вестервеле, британският евродепутат от групата на ПЕС Майкъл Кешман, републиканецът в американския сенат Марк Фоули…

Да вземе майка си за Първа дама?

Това е езкотичен вариант, но има прецедент в историята. Знае се, че Цезар навремето е водил в качеството на Първа дама майка си Аврелия Кота. Така че нищо не пречи на Плевнелиев да възроди този почин. Още повече, че човекът изглежда ерудиран, прагматичен и свободомислещ, навярно и възрастната дама, която го е възпитала, би се справила. Трябва само да я научат да сяда на трапезата преди мъжете.     You are not allowed to view links. Register or Login

Bairqm Memish:
Мисля че отново има повод за гордост , която не се харесва на доста хора ...... ;D ;D ;D

skoti3:
Няма лошо и мюсюлманка да е жената на Плевнелиев. Това, че няма да се хареса на много хора го измисляте някои хора тука. Едва ли на някой му пука каква е президентшата.


--- Quote ---Мисля че отново има повод за гордост , която не се харесва на доста хора ......   
--- End quote ---

Вероятно става въпрос и за жената на Първанов. Много се спекулира с това, че е от Якоруда и следователно е Помакиня, бях чел някъде, че е, пък казват, че са жълти медии, пък в едно интервю казала, че е християнка. За мен няма значение, но ако някой я познава лично може да кажа, защото и аз не съм сигурен. Колкото до тази статия и тази изглежда жълта.

KaraIbrahim:
  Е,ако имаме две последователни президентши - помакини,то това трябва да е повод за гордост.
Означава две неща - или помакините ни са качествени жени,или умеят да си избират качествени мъже. ;)

 По този повод се сетих за вица за семейство Клинтън,които си зареждали гориво на една бензиностанция.Хилари посочила човека,работещ на колонката и казала на Бил :
  - Някога този мъж искаше да се омъжа за него.
  - Добре,че не си го направила- отговорил Бил. Защото сега нямаше да си Първа дама.
  -Нищо подобно!Ако го бях направила,сега президентът щеше да е той - отговорила Хилари.

Bairqm Memish:
Добре казано  Караибрахиме  ;D ;D ;D ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version