Български > Дискусии

Re: Произход на българите !

<< < (48/92) > >>

Subeyi Kurt:
Тамга ( дамга )= печат IYI. От много векове насам та и сега племена, анклави, семейства са използвали знаци с които са набелязвали движимите си имоти като добитък, коне и пр. Дамгата IYI се използва от династията Кайъ от която династия са и Османлийските турци. Кайъ е наследник на Дуло клан. От Дуло клан произлизат и Селджукските турци. Дуло клан е наследник на скитите . Знакът IYI го има и на знамето на Османлиите. Този знак го има и върху надгробната плоча на Хан Курт ( Куврат) баща на  Атилкессе ( Аспарух) Хан Курт е внук на Ирник а той е внук на Атилла. Така че нищо странно няма в това че и булгари и турци използват един и същи символ.
Наследници на булгарите са Волжките булгари които си знаят както езика така и историята. А българите под Дунава още се лутат между иранските пустини, Тибет, Индия, Македония, Анадола за да търсят изгубената си история, но както се вижда навсякаде гонени и никаде приети.
Радостно е че вече има научни работници, които пишат само истината, та макар и на някои мегаломани да не им се харесва.

You are not allowed to view links. Register or Login

kostadyn:
You are not allowed to view links. Register or LoginТамга ( дамга )= печат IYI. От много векове насам та и сега племена, анклави, семейства са използвали знаци с които са набелязвали движимите си имоти като добитък, коне и пр. Дамгата IYI се използва от династията Кайъ от която династия са и Османлийските турци. Кайъ е наследник на Дуло клан. От Дуло клан произлизат и Селджукските турци. Дуло клан е наследник на скитите . Знакът IYI го има и на знамето на Османлиите. Този знак го има и върху надгробната плоча на Хан Курт ( Куврат) баща на  Атилкессе ( Аспарух) Хан Курт е внук на Ирник а той е внук на Атилла. Така че нищо странно няма в това че и булгари и турци използват един и същи символ.
Наследници на булгарите са Волжките булгари които си знаят както езика така и историята. А българите под Дунава още се лутат между иранските пустини, Тибет, Индия, Македония, Анадола за да търсят изгубената си история, но както се вижда навсякаде гонени и никаде приети.
Радостно е че вече има научни работници, които пишат само истината, та макар и на някои мегаломани да не им се харесва.

You are not allowed to view links. Register or Login

--- End quote ---

Е, и?
Тия работи вече ги написа. Защо ги повтаряш?
Линка, който си дал е без обяснение. Бая труд ми струваше да го открия откъде е. Нарочно не си дал обяснение, защото той няма нищо общо с турците. Плюс това е от 6 век от н.е.  Върху камъните може да го е оставил всеки народ.
Аз ти казвам че iYi съществува тук, в България от 4-5000 преди Христа. Тоест поне от 7000 години, считано от днес.
Това че от "векове" османлиите го имат на знамената си само показва че са го копирали от някого.
Защото символът е много по-древен от османлиите. Не казвам че е български патент. Но със сигурност е патент на народите от Балканите, които при разселванията и походите си са го пренесли  и по далечни земи. Но тук той се среща хилядолетия преди азиатските си копия

Надпис върху антропоморфна фигурка от Бело бърдо, праисторическа култура Винча, 5500 – 4500 г. пр. Хр.
Разбира се че надписа ще го има на гроба на княз Кубрат. само че той не е хан, както ви се иска. Никъде и никога не се е наричал хан. Това е една от многото ви глупости по таязи тема - няма хан и тюрки между българите

Българите не може да са тюрки, понеже  (прочети го внимателно и се опитай да го осмислиш) тюрките са монголидни народи
Тюркския ген при българите се намира в пренебрежим процент.

Това че населението на Турция се нарича турци , не ви прави тюрки.
Както казахме турци като етноним се появява късно, едва наскоро от гледна точка на историята.
Демек - турците са смес от населението на Османската империя, която както знаем е обединила доста разнообразни народи. Генетичните изследвания ясно го доказват - вие нямате тюркски ген, който да преобладава.

Глупостите с рода Дуло ги пише само в турските форуми. Генетичните ви данни показват смесица от много народи, така че не можете да се идентифицирате персонално с никой от тях - другите ще са огромно мнозинство. Това пак казвам не е лошо - просто сте наследници на империя и няма как да не сте смес от покорените народи  -рисковвете на империализма. 8)

За българите си има исторически източници и те категорично показват че българите не са никакви тюрки
Същото показват и генетичните изследвания.
Пак ти казвам, търсете си историята там, където я има - Мала Азия - в бивште гръцки, фригийски, арменски и т.н. народи, които сега съставляват нацията ви.
Нашата си е на Балканите

kostadyn:
You are not allowed to view links. Register or Login Kosta-din'e  gledash li drygiq lyd haidyt sq k'o pishe, a be vsichko naokolo chak ot Indiq do Irlandiq stanaha 'bAlgari" v haidyshki mazni glavi.
S'q i Paeonite gi napravi 'bAlgari" a tova sum my go obesnil predi godini , che idvat ot antichnite narodi na segashna Tyrciq... za varzvane ste vsiki haidyti poshtyrqhte v poslednite godini kato razbrahte , che nqma etnos "bAlgari" v segashni dni nito v drevnostta.--- End quote ---

Не съм ги направил аз, нито пък Расате.

Расате е използвал нещо, което ти е непознато - доказателство!  O0
Нарича се исторически източник, под формата на запис от средновековен историк.
Цитиран е  Йоан Цеца -  авторитетен ромейски историк.
Има още доста подобни доказателства за тази теза.
така се прави в науката - не се разказват приказки, а се работи с факти и доказателства.

Subeyi Kurt:
А может он должен был бы называться Новый Болгар

You are not allowed to view links. Register or Login

kostadyn:
Българския произход на Киевска Русь не е тайна за образованите руснаци.
Княз Светослав Киевски е внук на Борис и дори кръщава единия си син Борис.
Аристокрацията на Русия векове ходи с обръснати глави и чумбас (както траките и българите по-късно) и говори български език

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version