Български > Политика

Власта днес- на всяка цена ли.?!!!

(1/2) > >>

Nazmi:

  Скоро идват избори.Политиците отново и отново следват целта си-всичко в името на власта,ДА УПРАВЛЯВАМЕ!
Очаква се коалиция невъзможна до вчера между бат Бойко от ГЕРБ и ДПС/ в името на уж" да спасим България". Нека политиците разберат,че те разделят малцинствата в името на власта за себе си.Но народа не спи.Затова препоръчвам един филм по действителен случай,та дано поне малко политиците се замислят???.!!!
You are not allowed to view links. Register or Login
     

 

ibrahim65:
Българските мюсюлмани не искат атеиста Доган

Не беше отдавна времето, когато Ахмед Доган ни обясняваше как държи в ръцете си етническия мир в страната. Тогава Иво Инджев много сполучливо сравни вездесъщия Сокол с директор на АЕЦ "Козлодуй", който шантажира държавата с достъпа си до потенциалната ядрена бомба, срещу обещанието да не ни взривява, ако държавата го слуша.

Не беше чак толкова отдавна и когато ДПС бе партията на официалната турска власт у нас. Знаменателно за бъдещото участие на Ахмед Доган във властта беше датата 1 април 2001 г., когато на митинг в Корница в присъствието на турския посланик Тахсин Бурджуоглу той заяви:

"Има явна тенденция след Косово и Македония етническите конфликти да се движат от запад на изток. Всичко, което досега е ставало около нас, ще бъде само детска играчка в сравнение с това, което би могло тук да се получи. При нас има сума радикалисти и фундаменталисти, да ги пусна ли и аз на свобода?"

Времената обаче се менят и те не са цветущи за ДПС, като причината за това осезаемият спад в гласовете на партията.

Агентурното минало и атеизмът на Доган

Все по-ниският резултат е плод на придобилата напоследък популярност теза, че Доган е продукт на Държавна сигурност като агент (Сава) и е атеист, което оказва силно влияние на религиозните граждани от традиционните райони, гласуващи за ДПС. Това може да звучи нелепо в секуларистките среди, каквито са големите градове, но в малките общности в Родопите има огромно значение лидерът на твоята партия да бъде мюсюлманин.

27632 Снимка: БГНЕС
В малките населени места ходжата внушава, че ДПС и религия е едно и също

Дълги години Ахмед Доган и неговите наместници се биеха в гърдите, че са правоверни, с което донякъде успяваха да консолидират местното население в турските региони в страната.

В същото време, партията (за всеки случай) подсигуряваше своите позиции с повсеместен феодален контрол над вота на местните жители. Всички обаче знаем, че политическите убеждения в тези места не значат нищо пред колосалната преса върху населението от страна на местните феодали.

Тези насилствени методи не просто показаха, че комунизмът (навяващ спомените от Възродителния процес) не си е отишъл, а и че се е преродил във някаква изродена смесица между тоталитаризъм и феодализъм.

На парламентарните избори през 2009-а наред с най-високата избирателна активност, видяхме как  ходжата в село Рибново призоваваше под клетва всички да гласуват. Познайте за кого?

"Ходжата внушава, че ДПС и религия е едно и също", заявява тогава пред камерите на NOVA анонимният гражданин, подал сигнала. "Хората са поели ангажимент пред всевишния и ги е страх да гласуват за друга партия", допълва той.

27642 Снимка: БГНЕС
Имамът от Сърница Саид Муутлу, осъден по делото за радикален ислям

На хората им се втълпяваше, че ако не е ДПС, ще има нов възродителен процес. А междувременно главният мюфтия призоваваше мюсюлманите да гласуват за рожбата на БКП Първанов на президентските избори през 2006-а година.

Голямата лъжа започва да лъсва около средата на първата декада на новия век. Тогава, случайно или не, се появява "Атака", която съвсем логично консолидира етническия вот и ДПС започна да регистрира рекордни резултат. Но днес "Атака" е слаба и ако през 2009-а година, ДПС получи 610 000 гласа, то на последните два вота те паднаха значително и приближават ниските стойности от 2001-а година.

Ето и малко статистика според данните на ЦИК.

1997 -  323 429
2001 – 340 395
2005 - 467400
2007*- 392 650
2009 - 610521
2009* 364 197
2013 - 400 466
2014*- 386 725

* - със звездичка са отбелязани изборите за Европейски парламент.

Ердоган Спасителят

Докато ДПС губи своите позиции, агресивният неоосманизъм на турския премиер Ердоган намира сподвижници сред немалка част от турското население в България. За което голяма вина има и самият Доган. Повече от 20 години безотговорното отношение към турското население у нас и използването им по време на избори, доведе до там, че вярващият Ердоган си изгради образ на Спасител за мъките от дългия преход у нас.

Още повече, турският премиер работи систематично по посока на турските малцинства в региона. Наскоро той се срещна със свои сънародници в Гърция, след което местни вестници предположиха, че той ще посети в най-скоро време Косово, Македония и Албания.

Да не забравяме и скандалното изказване на турския премиер, с което той разбуни духовете на Балканите: "Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион".

27640 Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Реджеп Ердоган от няколко години показват много близки отношения

Още преди няколко години ДПС се отказа от сътрудничеството с Ердоган (или обратното), след което обяви курс към ЕС. Освен че демонстрират неприкрито пренебрежение лично към Доган, първенците в Анкара започнаха открито да фаворизират неговия бивш съратник Касим Дал, който днес е сред лидерите на Реформаторския блок. В същото време бившият премиер Бойко Борисов не крие топлите си отношения с Реджеп Ердоган, като последният открито го подкрепи за евроизборите.

Та интересно за кого биха гласували мюсюлманите у нас? Дали за "атеиста и марксист" Доган, както го нарече преди време доскорошният му опонент Мендерес Кунгюн от сдружението "Национално турско обединение" или за вярващия диктатор Реджеп Тайип Ердоган, който е готов да подаде ръка към всяко турско малцинство в региона?

You are not allowed to view links. Register or Login

Mariana:
Едно от най-големите изпитания за човешкия характер е властта. Власт, която се използва за трупане на богатство и богатство, което се използва за задържане на власт, нещо като порочен кръг, който е невъзможен без изграждани на зависимости, поддържане на страхове и всякакви злоупотреби.

Много е тъжно това, че 25 години след смяната на политическата система в България, вотът на една партия, в чието име стоят думите "прави и свободи", е всичко друго, само не и свободен. Тъжно и това, че дори електоратът на БСП примерно, на столетната партия, която наследи БКП, не би избрал примерно човек като Делян Пеевски, би се усъмнил, че точно такъв трябва да избере. Но това се случи с избирателите на ДПС, те гласуваха за сегашния символ, може да се каже, на олигархическото безочие в България. И без значение това, че после Пеевски се отказа да е евродепутат, той беше избран, припознат като най-подходящия, може би защото е човек на почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който продължава да е някаква силна фигура, макар и вече напълно скрит в сараите си. Какво ли не се е случвало в тези сараи, колко ли тайни крият, дето се казва, един Бог знае. И разбира се никой не може да се скрие от Неговото правосъдие.

Тъжно е разбира се и това, че точно кадри на Държавна сигурност влязоха малко или повече във всички партии, създадени в първите години на прехода. Че влязоха в най-различни управленски, медийни, финансови сфери. Тъжно и е това, че се играха толкова политически театри и такива силни думи понякога, и насъскване на хората едни срещу други, а после, в името на запазването на властта, някакви нали много антагонистични партии се съюзиха в името на интереса си. Правителството на Орешарски оцеля заради това, че макар и негласно бе подкрепяно и от "Атака". Само депутатите на БСП и ДПС не стигаха просто за това. А после, когато нещата се обърнаха и дойде края и на това правителство, ДПС много бързо обърна курса, заряза БСП и се насочи към ГЕРБ.

Къде е обаче пределът на подобни политически сделки, има ли предел на лицемерните обрати и на оправдаването на всякакви подобни действия от страна на партиите и техните ръководства, които ги извършват? Може ли всичко да бъде оправдавано, изкарвано в името на еди каква си "светла идея" или цел, може ли обикновените граждани да бъдат лъгани толкова дълго? Едва ли.

Има и друго, което е тъжно. То е това, че понякога обикновеният Иван и обикновеният Хасан могат да гледат с подозрение един към друг, а Данчо Ментата и Лютви Местан примерно прекрасно да се разбират през цялото време.

Във всеки случай не може една партия да се води либерална и в същото време на разчита на феодален вот. Не може, също така, една партия да се нарича социалистическа примерно, т.е. партия, която да защитава интересите на хората на наемния труд, а вътре да е пълно с "червени" олигарси. Не може, също така, олигархията в България, която дърпа конците отзад на всякакви временни политически фигури, да иска пак обикновените български граждани да платят сметката, когато сметките, примерно в банката на властта, както наричаха КТБ, се объркат.

Не знам какъв може да е изходът от всичко това и дали въобще се задава някакъв изход, но мога да кажа все пак, че каквото и да става, т.нар. обикновени хора просто вече не бива да се оставят лесно да ги заблуждават или манипулират. Нека се поизпотят всички кандидати за власт, да управляват отново нали "в името на народа", да разберат, че не са "оженили" за властта завинаги. И че ако парите и властта е това, което ги интересува, някой ден може да се окаже, че сметката, която са натрупали да платят пред Всевишния, е прекомерно тежка.


Ahmak.:
         Чужди държави финансират и създават помашкия етнос в България!


  „Как може една съюзна на България държава, като Германия, да финансира ислямски сепаратизъм у нас“, попита историкът акад. Георги Марков в протестно писмо до германското външно министерство


Никак не е случайно, че наскоро се пръкнаха т.нар. „нацистка партия“ у нас, чийто лидер – Симеон Костадинов получи няколко-дневен достъп до почти всички големи телевизии, за да размаха пръст на всички иностранци в държавата и да предупреди, че ще има саморазправи (защо някой, чиято новоучредена партия има намерение да нарушава закона ще излезе да предупреди за това оставам да помислите вие…). В същия момент изникна и партията „Помак“. Партията, както и проектът за помашкия етнос на Евгения Иванова  и Институт „Помак“ на Ефрем Моллов, както и сайтът „Помак“ са финансирани от поредната чуждестранна фондация, притежаваща мрежа от „неправителствени организации“ у нас –

  Фондация за свободата „Фридрих Науман“


   You are not allowed to view links. Register or Login

ibrahim65:
Незнам какво образувание имат нашите политици, но ми е интересно какво ползват за да са толкова ....


Бойко Борисов: Аржентина – натовска държава, голяма държава, а нощес фалира!

Бойко Борисов обяви Аржентина за натовска държава. Това стана по време на форум за представяне на управленската програма на ГЕРБ в областта на сигурността.

„Международната организирана престъпност е толкова силна, такива свирепи и зли хора, че ако няма яки служби, здрава държава... Финансовите акули са тези също, които обикалят около България. Видяхте какво направиха със спекулативните фондове тая нощ с Аржентина. Аржентина фалира. Банкрут. Аржентина - натовска държава, голяма държава. Нощес фалира”, заяви Борисов.

Справка на ПИК обаче показа, че Аржентина не е държава от НАТО. Нещо повече – през 1982 г. Аржентина беше във война със страна от Алианса. Тогава Великобритания и родината на Марадона се биха за Фолклендските острови.

Все пак през годините след това Аржентина постепенно е затоплила отношенията си с НАТО и е започнала сътрудничество с организацията.


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version