Български > Кои сме ?

ИППОМАХИ

<< < (2/9) > >>

Chechliya:
Глупости, понятието "помаци" произлиза от северна България и си няма връзка с гръцкия.

Metka:

--- Quote from: Chechliya on November 16, 2008, 12:48 ---Глупости, понятието "помаци" произлиза от северна България и си няма връзка с гръцкия.

--- End quote ---
@Checlia, govorish kato tipi4en balgarski vazrojdenec, vodesht borba za balgarska carkovna nezavisimost ot opekata na grackite fanarioti.
Tozi podhod koito izpolzvash, spored mene e rezultaten i efektiven.E tova nqma da go ¨iztiem¨priemlivo e. :D
V psihoanalizata tova se kazva - ¨Paradoksalna intervencia¨, az se vpe4atlih kak go izpolzvash umestno.
I ne samo zaradi tova, ami i zaradi tova 4e tozi metod spomaga za po zdravoslovno obshtuvane vav foruma ni.

Chechliya:
До преди началото на 20 век помаци са били наричани местните мюсюлмани от Тетевенско. Тези от Родопите са били наричани чечлии, ахряни, бабечани, бабуни и мърваци. Гърците вместо да си чешат езиците с названието "помак", по-добре да погледнат тези, които ги засягат. Просто гърците правят една голяма грешка - опитват се да сложат всички, които днес биват наричани помаци, под един знаменател. Много пъти съм казвал, че помаците трябва да се разглеждат комплексно - разделени на различни групи, а не като едно цяло, защото различните помашки групи са различни. Това, което правят гърците е пълна глупост. Питай Хюсеин Мехмед - ще ти каже, че "южните помаци", които граничат с Гърция, си нямат връзка с корена на думата "помак", а северните, от където произлиза този термин, са предимно потомци на арменски павликяни.

Snake:
Metka,podgotvil sum 2-diska,ama trqbva da gi pratq na administratora da podbere kakvoto trqbva.A i znae6,vuzglavnicata nemie pulna s pari i ne se naslujdavam na palmi nali. ... da imam milion4e da si kupq 10-kamion4eta da rabotqt za men.Samo na komputura shtqh da stoq i daje i  roman mojeh da napisha.

al-fatiha:
Метка, хич не съм се уплашил. Просто наименованието "помак" е взето от Северна България, и по някакъв начин се прехвърля в Гърция (вероятно чрез самите помаци).

Аз нямам национален комплекс, нито пък чувство за реваншизъм. Не ме упреквай в това. Още повече, аз имам връзка с българския народ дотолкова, доколкото съм роден и живея в България. Но това ме прави с български корен, но не и с български прозизход!

Гърците искат да създадат помашки "λαος", единствено заради собствените си цели и идеали, а не защото действително се интересуват от съдбата на този народ.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version