Български > Кино и видео филми

"Mlogu dumash, mlogu plachesh" - филм за помаците в Гърция.

Pages: << < (8/14) > >>

mustafa_b:

--- Quote from: boyandobrev on February 03, 2009, 23:41 ---На света има два вида хора - такива, на които целият живот минава в мрънкане, оплакване, критикарстване, плюене срещу другите и търсене на конспирации и на оправдания за това колко бил неспрадлив живота срещу тях.

Други се хващат в ръце и въпреки трудностите се справят сами.

Всеки сам избира от коя група хора да е.

--- End quote ---

Спомням си една подобна мисъл :
"По света има две групи хора - умни и разумни. Разумните се приспособяват към средата, в която живеят. Умните приспособяват средата към себе си."

Считам, че когато въпросът опира до идентичността /народностна, религиозна или етническа/ нагаждайки се според средата, в която живее, човек едва ли постъпва разумно. Тъкмо обратното - вид хамелеон.

Marlboro:

Gledaite tezi seriali koito ima vreme  razbira se ,Suvremenen film s 80 epizoda .Tyk se razpravq za li4nosti kude vseki izminat den moje da si s razli4en harakter i nrav.Mnogo e hubav filma  jine yspehi v Tyrciq i v momenta go davat po NOVA Tv.Horata v BG ne spqt da ne ispusnat nqkoi epizod.
Binbir gece (1001 noshti).Jena mi reve vuv vseki epizod. Vijte kvo pishat fenovete na tozi film  tuk: http://www.slusham.com/4525

tyk mojete da go gledate na tyrski:Diziizle.net

nai ot doly e tursa4kata napishete  Binbir gece

mustafa_b:

Marlboro,
В тази тема се обсъждат филмите за помаците, за "Шехерезада" си има друго място. Освен ако не посочиш някой помак - артист в този сериал.

Chechliya:

Тук подкрепям Снейк. Наистина е обидно антипомаците (като Боян) да ги хвалят и прехвалят, а към пропомаците (като Снейк) да има такова отношение. Филмът иначе горе-долу става, като цяло е обективен, но има какво още да се желае. Това, че екипът е все с гръцки имена, не го прави непоръчков. Все пак водещата е българка, ако не се лъжа. А ти Бояне пак не си си научил урока по история. Разправяш ги едни... мани мани. Всички били наследници на траките... Много българска (т.е. менте) история чтеш. Трябва да си разнообразяваш малко източниците. Моля ти се, хвърли едно око на книгата "Byzantium and Bulgaria" на Robert Browning, издадена през 1975 година от Temple Smith в Лондон. Има я по библиотеките. След варварските нашествия в периода 3-7 век цяла Мизия била обезлюдена моето момче. Между Балкана и Дунав почти не е останал жив човек. Само колониите на Черно море са останали. Има случаи аварите и славяните са отвеждали по над 100 000 човека пленници само на един рейд. Прочети някъде за нашествията им и опустошенията, които са нанасяли. Освен това населението на север от Бакана е било силно романизирано и наследниците му днес се наричат аромъни (малкото останали траки и ветерани от Дунав на юг) и ромънци.

Nazmi:

--- Quote from: Chechliya on February 04, 2009, 23:30 ---Тук подкрепям Снейк. Наистина е обидно антипомаците (като Боян) да ги хвалят и прехвалят, а към пропомаците (като Снейк) да има такова отношение. Филмът иначе горе-долу става, като цяло е обективен, но има какво още да се желае. Това, че екипът е все с гръцки имена, не го прави непоръчков. Все пак водещата е българка, ако не се лъжа. А ти Бояне пак не си си научил урока по история. Разправяш ги едни... мани мани. Всички били наследници на траките... Много българска (т.е. менте) история чтеш. Трябва да си разнообразяваш малко източниците. Моля ти се, хвърли едно око на книгата "Byzantium and Bulgaria" на Robert Browning, издадена през 1975 година от Temple Smith в Лондон. Има я по библиотеките. След варварските нашествия в периода 3-7 век цяла Мизия била обезлюдена моето момче. Между Балкана и Дунав почти не е останал жив човек. Само колониите на Черно море са останали. Има случаи аварите и славяните са отвеждали по над 100 000 човека пленници само на един рейд. Прочети някъде за нашествията им и опустошенията, които са нанасяли. Освен това населението на север от Бакана е било силно романизирано и наследниците му днес се наричат аромъни (малкото останали траки и ветерани от Дунав на юг) и ромънци.

--- End quote ---
  Chechliya  Здравей ,Назми съм! Гледам последните ти постинги,радвам се наистина че си тук! Забелязвам в теб/вас/ един негативизъм за всичко,и ще се обоснова с факти! Вчера в постинга ви споменахте,че не ви харесва сайта тук и изброихте причини,Ок ваше право е да избирате,Рахмие ви отговори донякъде.Сега днес тук виждам че изразявате едно нетипично определение,че Snake e бил пропомак,а Боян Добрев"антипомак"!!! Не се ли срамувате вие да определяте хората,имах по друго мнение за вас и наистина ме разочаровахте,само толкова.Не знам откъде пишете,знам едно-и двамата споменати от вас Snake i Боян са тук при мен в една държава живеем Америка,и затова много държа да чуете мнението ми понеже и с двамата потдържам отношения,имам им тел и по всяко едно време на ден може да се чуем.Моето мнение-ДА Снаке е един истински POMAK в сърцето му е,бори се за народа ни  така истински както П.Пасков за неговия,хора с характер !Снаке аз го уважавам най-дълбоко,селски сме,малко ми се сърди понеже е по емоционален понякога и се трият постинги не само на него,нека не го приема лично отношение.!Спора ми е за Боян,наричате го "антипомак' ПИТАМ? Познавате ли го или само от ей така че е Боян а не Хасан.Името не прави човека,а вярата в душите ни,кому е нужно Боян да се доказва какъв е,той се е самоопределил ,и щом е тук сред нас помаците значи душата му иска и се радва.Спрете моля ви да самоопределяте хората,оставете това на тях!Споделям това със силата на разума ми понеже познавам и двамата,повече Боян който е тук и не минава ден да не се обади или драсне за сайта помак когато има време.Много съм искрен и такъв съм бил досега,моля ако някои съзира филма като поръчков ще кажа-Да може и така и да е,България има интерес да представи този помашки народ в Гърция като свой,но не Боян Добрев или други  са поръчители или тем подобни хипотези,бъдете разумни все пак!

Pages: << < (8/14) > >>

Go to full version