Български > Дискусии

Батак - мит или реалност ?!?

<< < (124/126) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on August 16, 2012, 10:21 ---Добре е и ти да отвориш очите на твоето сърце и да спреш да обиждаш жертвите от Батак, защото ти не обиждаш мен, а се подиграваш на жени и деца, заклани и изгорени. Но няма да го направиш нали. Защото те интересува само собственото ти страдание, а чуждото не те вълнува.Всички българи трябва да се срамуват заради действията на няколко човека на висок пост през ком. време, нали? Но в същото време ти и други хора се подигравате с Батак. Е не става така. Каквото повикало такова се обадило! Докато говориш обидно за Батак, не чакай съчувствие за възр. процес!

--- End quote ---

Никога не съм имал намерение да убиждам загиналите в Батак. Тезата ми е че не трябва да се гледа на въпроса едностранно. Защо 500 г. са си живели мирно и тихо та изведнъж се е стигнало до отмъщение. Против съм да се гледа на едни като главорези а на други като съвсем невинни. Който познава Помаците от близо знае че тези хора са мирни и трудолюбиви и никога няма да посегнат без повод, и няма да избиват невинни. Живея в Турция и съм бил свидетел на доста случаи където пожарната отива да спасява котка, куче или друго животно което е изпаднало в беда и не може да се спаси само.  Тук всички хора поставят на прозорците си храна за птичките, особенно когато навън е сняг. Никъде по света няма кръвожадни народи. Искам да се извиня ако с нещо съм дал повод да се мисли че се подигравам със загинали хора. Преди всичко трябва да бъдем реалисти и да не се поддаваме на ксенофобски манипулации които често се срещат в БГ.

ibrahim65:
Радвам се че ние ПОМАЦИТЕ си сме запазили ръцете чисти.
И когато дойде време да се пише историята ни ще е чиста като момина сълза.

Не е ли дошло време да си напишим ПОМАШКИЯТ химн.

Горд съм горд родино, за тебе....

feggaria:
На кой колко са му чисти ръцете никога не се знае.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on August 15, 2012, 22:49 ---Мариана, oпашката не клати бивола а обратно. ДПС ли управлява БГ? ;D  Нима е толкоз лесно да се отървете от отговорност. Къде е българската европейска демократична интелигенция да образува протести. Що за нация е това. Съдилищата не са ли свободни и аполитизирани. Имаше един писател и тук го има във форума, който направи признание че всички българи са виновни за извръщенията по възродителния процес. Няма за какво да го усуквате. Доган сщо е български гражданин и то от първа класа, защото както сега така и преди се е борил за благото на ''българската''( сиреч червените комунисти) държава а не за Турци или Помаци. Отворете си не само очите но и очите на сърцата си и погледнете безпристрастно към погромите. Това няма да ви направи предатели а напротив. Не усещате ли че пътят по който сте тръгнали ви води към небитието

--- End quote ---

Не може все българите да са ти криви.
Само защото ги мразиш или защото имаш тук някаква пропагандна мисия, която е доста дотеглива и досадна.

Но понеже мюсюлманите, обикновените мюсюлмани, не могат да се обединят с българите, те си гласуват за ДПС, каквото и да се случи. Електоратът на ДПС винаги е в кърпа вързан. Не може българите да обвиняваш за това, че българските граждани мюсюлмани всичко прощават на Доган или просто се страхуват от него и винаги си го избират. Доган не го избират българите християни или атеисти, те никога не биха го избрали.

Освен това бившите агенти на ДС, независимо от кой етнос и вяра са номинално, едва ли имаха интерес един на друг да си вадят кирливите ризи. Не е тайна за никого, че в българският преход предишната олигархия от висши партийни и агенти на ДС преобразува по един или друг начин политическата власт в икономическа. Разни политически партии се оказаха пълни с бивши агенти на ДС, такива имаше достатъчно и сред депутати, министри, магистрати, журналисти и бизнесмени с високо положение.

А жертвите на комунизма не са само мюсюлмани, далеч не са.
Да не мислиш, че всички онези мъже и жени от лагерите в Ловеч, Скравена и пр. имаше кой знае какво възмездие?

Колкото до това, че някакъв т.нар. български писател направил тук признание, че всички българи са виновни за възродителния процес, това е все едно като да кажеш, че всички помаци през 1876 г. са били виновни за Баташкото клане.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on August 16, 2012, 14:46 ---
Не може все българите да са ти криви.
Само защото ги мразиш или защото имаш тук някаква пропагандна мисия, която е доста дотеглива и досадна.

--- End quote ---

Ако моето е пропаганда, твоето какво е :D :D :D

Този Доган не е нито президент, нито министър председател, нито пък министър за да си умивате с него ръцете за всички кривини в БГ. Този Доган е продуkт на доминиращите сили в БГ, било то комунисти, фашисти или чекисти.
А писателят е прав в изказването си , защото никой не се е противопоставил на възродителите та даже някои са се радвали и са викали ''Ако ние сега не ги кръстим, утре те ще ни ...'' Нима се стареш да ни обясниш че Турците и Помаците са пълноправни и уважавани граждани на РБ. Видяхме как ги уважихте с голямо меле пред джамията в София и то за нищо, ей така за кеф, защото уж са ви мачкали 500 г. ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version