Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (36/125) > >>

geraka:

--- Quote from: Tralala on May 17, 2009, 17:12 ---Мисленето ми по този въпрос се променя от крайност до крайност. До преди време бях твърдо против кръщаването на родителите, сега съм твърдо- за;)

--- End quote ---

Традицията трябва да се спазва ;) Иначе до сега нямаше да се запази моето уникално име  ;)

река_Въча:
В самите помашки села няма особено значение дали името ти е Иван или Хасан..Може баща ти е да е Хасан, но ти да си Иван - класика...Конфликта идва когато помаците са в допир с християни...
Първосигнално ако си Хасан - си турчин,
ако си Иван - българин...Едва в процеса на опознаване са разбира , че си именно помак.и то ако си го признаеш..

Nazmi:
На мен пък определено казано ми писва от наглоста на някои наши доброжелатели тук.  Geraka имаше провокативна снимка и подпис на Аватара,чест му прави, че след като го помолих човека разбра,за разлика от други,дето така и не оцениха тук нашите членове,да не говорим за нас Админите какво ни струва като време и търпение!

река_Въча:
Работата е че живеем в технологично,капитално,преломно,нездраво както искайте го наречете общество - където борбата за насъщния става все по-жестока и по-жестока..
Ако едно време смяната на името е била велика човешка трагедия, днес виждаме как заради комата, хората сменят не само името си, цялата индентичност дори...Не бива да ги съдим..Всеки иска да живее по-добре..

geraka:

--- Quote from: Nazmi on May 17, 2009, 18:09 --- На мен пък определено казано ми писва от наглоста на някои наши доброжелатели тук.  Geraka имаше провокативна снимка и подпис на Аватара,чест му прави, че след като го помолих човека разбра,за разлика от други,дето така и не оцениха тук нашите членове,да не говорим за нас Админите какво ни струва като време и търпение!

--- End quote ---

Назми, съжалявам, но снимката и подписа нямаха за цел да провокират... На лични ти написах, защо ги бях сложил и това е самата истина.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version