Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

<< < (94/125) > >>

Kaplan:
Не знам дали повечето тук го осъзнавате, но възродителният пеоцес си ''свърши работата". Такава е била целта на другарите комунисти, - след време ние сами да си сменяме имената. Не вярвам те да са били толкова вманиечени и да са вярвали, че ще побългарят огромната маса мюсюлмани в България...те просто са ни настроили към нов тон в живота ни...  Помислете и ще разберете, сега някои си казват "какво толкова ще стане, като съм с чуждо име- та нали веднъж съм бил.... пък така и по-добре ще ме приемат в държавата''.
Нашите предци се срамуват от ''новите'' помаци, продаващи си бащиното име, за едно чуждо име, което им звучи модерно и добро прекритие в големият град...! Аз се гордея с моя край в който, помаците са успяли да оддържат на  заплахите и атаките на "другарят" и помнят корените и традициите си. ''Новите'' помаци с новите имена си мислят, че ще бъдат приети като равни... но така само странят и се очуждават от рода си... А от тези от които чакат похвала - получават същото отношение, каквото към "върлите" помаци.....презрение и ненавист....!!

Заптието:
Ми то ако тъпчехме на едно място, нямаше и крушки да имаме бе, племе заспало! Сигурно цивилизацията щеше да дойде при нас със сто години закъснение, както това се случи на нашите братя в Гърция.

mustafa_b:
"Събуди се, племе заспало!" - Мустафа Шарков.

Вива, дружба "Родина"!!!

Hashashin:

--- Quote from: mustafa_b on February 05, 2010, 09:40 ---"Събуди се, племе заспало!" - Мустафа Шарков.

Вива, дружба "Родина"!!!

--- End quote ---
Мустафа, аз от смолянските помаци не съм чул една лоша дума против Родина. Нямам предтсва за методите и за действията, но факт е че в Смолянско хората си спомнят с любов за нея. Не вземам ничия страна, а просто казвам какви са фактите на изток от Доспат.

Hashashin:

--- Quote from: suleiman94 on February 04, 2010, 19:37 ---Не знам дали повечето тук го осъзнавате, но възродителният пеоцес си ''свърши работата". Такава е била целта на другарите комунисти, - след време ние сами да си сменяме имената. Не вярвам те да са били толкова вманиечени и да са вярвали, че ще побългарят огромната маса мюсюлмани в България...те просто са ни настроили към нов тон в живота ни...  Помислете и ще разберете, сега някои си казват "какво толкова ще стане, като съм с чуждо име- та нали веднъж съм бил.... пък така и по-добре ще ме приемат в държавата''.
Нашите предци се срамуват от ''новите'' помаци, продаващи си бащиното име, за едно чуждо име, което им звучи модерно и добро прекритие в големият град...! Аз се гордея с моя край в който, помаците са успяли да оддържат на  заплахите и атаките на "другарят" и помнят корените и традициите си. ''Новите'' помаци с новите имена си мислят, че ще бъдат приети като равни... но така само странят и се очуждават от рода си... А от тези от които чакат похвала - получават същото отношение, каквото към "върлите" помаци.....презрение и ненавист....!!

--- End quote ---
Сюлеймане, само да те попитам как разбра, че предците се срамуват??? Може би си спиритист и контактуваш с отвъдното? Ако е така евала!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version