Български > Дискусии
Надгробен камък от Разложко с арабски надпис от 1250 г.
Пламен Пасков:
--- Quote from: mustafa_b on February 13, 2009, 22:36 ---Коментарите във форума наука.бг,по-конкретно твърденията на специалиста по арабско писмо Шам, чисто арабското обозначение "ибн" за "син", липсата на "хиджр" под годината, показанията на момичето, че наблизо няма джамия и мюсюлмански гробища ... всичко това ме наведе на мисълта, че в действителност камъкът може да е по-стар.
В контекста на всичко това, никак не ми допадна намека за "проваления опит". Още повече, когато идва от страна на човек, пожелал да изоставим "условностите на страна".
--- End quote ---
Ок, мир да има, игнорирайте "проваления опит" и се концентрирайте на логиката и фактологията.
Вие видяхте, че аз поствах постинга именно на цитирания от вас сириец Шам, и просто се съгласих с доводите му и допълних размишленията му на тема: може ли изобщо арабски камък от 1250 година да е ориентиран по Христовото летоброене.
Според мен (а и не само) - не може. Категорично при това.
al-fatiha:
Браво, браво, добре ви работи цензорният апарат.
Поздравления!
bogutevolu:
--- Quote from: mustafa_b on February 13, 2009, 20:42 ---bogutevolu, сигурен ли си в транслитерацията, която предлагаш? Шам от другия форум не знаеше какво означава думата "айджун" - тази на последния ред от снимката вдясно. Ако наистина е "içün" /на турски "за"/, то тогава най-вероятно става дума за надпис на османотурски от 19 в.
--- End quote ---
Da, siguren sam
aydjun - iychun - ichun = za
mustafa_b:
--- Quote from: bogutevolu on February 14, 2009, 09:59 ---Da, siguren sam
aydjun - iychun - ichun = za
--- End quote ---
Благодаря !
inat:
gospoda poligoti i doktor4eta razni mnogo gi 4atkate ne6tata.do kolkotovidqh ste preveli nadpisa na plo4ata 6to gore, seganapravete obratnoto s on-line prevoda4kata na ARABSKI AZ DORI SI SLOJIH MOETO IME i stevidite kak 6te napravi prevoda on-line prevoda4. vaprosnoto ICHUN- ICHIN -DEMEK TURSKOTO "ZA" MAI I NA ARABSKI E TAKA i nqkoi izob6te znae li gramatikata na arabski q se porovete o6te malko.nadpisa na plo4ata dolu v dqsno e na 4ist arabski ezik i za doma6no nali mnogo znaete razni DOKTOR4ETA SAMO NA KNIGA kajete kolko procenta ot turskiq ili drevniq osmanski ezik e ot arabski ezik---- joker vi davam nad 6% e a i v korana se sre6ta na mnogo mesta vaprosnoto ichun i v hadisi daje uspeh priqteli
[/quote]
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version