Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
tersid:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 16, 2010, 16:20 ---
Но не е вярно, че България като държава и като държавна политика ги е изгонвала.
--- End quote ---
Истината му е по мила. Дей гиди ей.
Hashashin:
Пламене 89 година бях на 8 години и много ясно си спомням какво се случваше. Държавата караше собствените си граждани турци да я напускат. Делиорманските турци, които са особено силно привързани към родните си места преживяха огромна драма, помня много добре. Недей да говориш на аба. Ако много искаха да напускат нямаше да има тези жалостни сцени, тези сълзи и тази болка.А болката им бе голяма!
Hadj:
Покръстването на помаците започва точно когато на тореторията на нашите села няма нито един турски аскер защото вемче сме "освжбодени".На път сме балканджи от еленско да измисли нова история.
dim56:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 16, 2010, 16:20 ---Петре, когато вървеше този процес, аз бях на 24 години, ти си бил 3-4, най-много 5.
....
--- End quote ---
Пасков, нямам желание и търпение като тебе да правя килими, цитирайки те. В един предишен мой пост (който изчезна поради някакви проблеми в сайта) ти казах, че доста се вживяваш в неприсъща за тебе област, но ти го прие като лично отношение.
НАПОМНЯМ: Темата се казва "Възродителния процес - Горчиви спомени!
Какви свои горчиви спомени имаш да споделиш ти тук ??? Името ли ти сменяха, или те интернираха, или те изгониха от работа, или...?!
И недей да се подиграваш с мъката и страданията на хората, преживели това, да отричаш или премълчаваш деянията на държавата България.
Вместо да развиваш конспиративни теории, отговори си сам на тези въпроси:
- Кой сменяше насилствено имената на турците, а преди това неколкократно нашите имена?
- Защо ни сменяха имената?
- Защо се сменяха имената дори и на починалите и се унищожаваха гробища?
- Когато са сменяни имената на хората, те имали ли са международни паспорти, т.е. право на избор?
...и още куп други въпроси.
Може да си голям всезнайко, но моля те, не бъркай с мръсни ръце в раните - може само да ги подлютиш...
Kaplan:
--- Quote from: Балканджия on February 16, 2010, 10:37 --- Сюлеймане, личи си очвевадното ти непознаване на историята. Иди в източните и средни Родопи щом държиш на устната традиция и разпитай местните помаци в какво се е изразявала "братската" помощ от страна на турците. От едната страна ги е клала българска войска, като се оттегли ги е клала турската войска защото са се покръстили, макар и насилствено. Поне се подготви малко преди да даваш определения!
--- End quote ---
Балканджия, каква турска война ти е в главата през 1912-1913 г. ? Точно през края на балканската и началото на междосъюзническата война? Нима мислиш, че поповете са тръгнали докато селата НИ са били пълни със АСКЕР??? Докато бащите ни са били в армията поповете с една купчина главорези са търчили от село на село!! Помисли над думите си и тогав разправяй кой да се подготвя преди да пише и на кой не му е позната историята, тези събития не са толкова одавна, и те уверявам, че съм срещал СЪВРЕМЕНИК на събитията !!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version