Български > Дискусии
Възродителният процес - Горчиви Спомени !
Kaplan:
--- Quote from: Балканджия on February 17, 2010, 23:25 --- ...Сюлеймане за твоите деди не знам, а честно казано слабо ме интересува.
--- End quote ---
Та ето тук ти е грешката балканджи, че не се интересуваш, А АЗ се интересувам ! Истината е че ти си дочул нещо и наляво и надясно разправяш едно и също.
dim56:
Пасков и Балканджи, Терсид ви насочва правилно донякъде. Но на вас не ви се иска да помислите върху това.
Точно помашките райони преди започването на Балканската война все още са в пределите на Османската империя(с изключение на помаците от Ловешко).
Според вас кой има властта при започването на тази война да провежда мобилизация там - Османската империя или Царство България?
Така че намалете малко патоса...
Hadj:
В пределите на Източан румелия след 1878 г.остават и помашките села на север от Рожен,възможно е да имало мобилизирани помаци в българската армия.
Сидхарта:
--- Quote from: dim56 on February 18, 2010, 17:45 ---Пасков и Балканджи, Терсид ви насочва правилно донякъде. Но на вас не ви се иска да помислите върху това.
Точно помашките райони преди започването на Балканската война все още са в пределите на Османската империя(с изключение на помаците от Ловешко).
Според вас кой има властта при започването на тази война да провежда мобилизация там - Османската империя или Царство България?
Така че намалете малко патоса...
--- End quote ---
Част само от районите ако позволиш dim 56,по скоро са поделени тези райони е с превес като територия за османската империя.
Не е само ловешко.
tersid:
Ясно ,а бе да не се окаже че Тъмръшлията е участвал в превземането на Одрин с ероплан. ??? :D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version