Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (77/172) > >>

EvroPOMAK:
Изданието сигурно е интересно, но не съм чел гледал видеото още и не съм чел материалите по него!
Ама, като гледам първоначалното му представяне, май, че пак "Възродителният процес" се титулова едва ли не само като репресия единствено срещу "Българските турци", то това нема как да не ме учуди отново!  :o
Същинският "ВП" в БГ, не започва от лето 1985г., а МНОГО години преди това и МНОГКРАТНО насочен към един невидим народ, общност и людье наречени ПОМАЦИ, драги хисторипрофесори!  :o
Незнам, да считаме ли, че срещу "Българските Помаци" не е имало "ВП" , или тези хора от "Академиката" смятат "Помаците" за чисти "Българи" и тези насилия срещу тях не трябва да се считат като репресия, а ново "Възраждане" и вероятно да е "Въздигане и връщане към корените в лоното на стадото"!  8)
Абе, що да не зема да се определя и язье за Туркин, та задавам таквизье ахмашки въпросчета на тея Академични Акъллий!  :D  :)

Hat:
За пореден пьт няма дори и намек,че вьзродителният процес е разделен на две части и то от години.Имам чуството,че пьрвата част,чийто сьщност е побьлгаряването на помаците се засяга някак си по плахо и не се споменава много много.Това ми дава основание да си мисля,че дори някои от  сьвревените изследователи старателно избягват това явление.Защо ли.

mechta:
юропомак, и ти на моите години ще да си забравил доста неща, но все пак е факта дали в тази или онази книга. не е толкова важно. по-важно е че помаците отдавна са почти асимилирани а този процес вече е успял и при турците. аз нямам претенции да бъда това и онова стига да бъда равнопоставена с българите, но както върви скоро тая няма да я бъде, защото те все ще са"богоизбрани" и ще заемат властовите позиции. ако греша кажете ми има ли някой генерал турчин, помак,циганин или академик турчин, помак,циганин, или в йерархията на полицията някой там над капитан да е циганин помак, турчин.а някоя българка да мете улиците. може да ми се изсмеете, но аз мисля, че циганите заслужават да бъдат почитани като всички хора. ако не са те кой ще чисти боклуците на България. да спрем само да ги обвиняваме в кражби.то големите крадци ги знае всеки но никой не смее и гък да каже. проблемите са много по-дълбоки и съществени, отколкото ни ги представят.

EvroPOMAK:

--- Quote from: mechta on March 15, 2010, 20:08 ---. .по-важно е че помаците отдавна са почти асимилирани а този процес вече е успял и при турците. аз нямам претенции да бъда това и онова стига да бъда равнопоставена с българите, но както върви скоро тая няма да я бъде, защото те все ще са"богоизбрани" и ще заемат властовите позиции. ако греша кажете ми има ли някой генерал турчин, помак,циганин или академик турчин, помак,циганин, или в йерархията на полицията някой там над капитан да е циганин, помак, турчин, някоя българка да мете улиците....
--- End quote ---
Колкото и да си права, жалкото е, че това е и самата горчива истина, която, като всенародни хапове се изпиват с кисела гримаса и огорчение от тези малцинства!  :(

mechta:
"колко сме щастливи че сме богоизбрани", а?тия малцинствата са по-долно качество хора, да си чукат главите като са будали.ние гледаме напред към "светлото" бъдеще само че с европа и америка , а не с русия.е утре може и с някой космически континент.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version