Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (88/172) > >>

KaraIbrahim:
  Балканджия,текста,дето си го публикувал може би е вариант на една и съща песен,адаптирана към региона, от който са съответните изпълнители.И това е често срещано явление,но обърни внимание-тук няма автоматична подмяна на имената с цел песента да звучи,така да се каже,по-български.

Hashashin:
Прав си Кара Ибрахиме, даже при нас си звучи по ориенталски с турския текст на припева :)

mechta:
песента ,която по горе писах е от с. Селча, но се съмнявам, че някой я помни, или знае. там отдавна са забравени старите песни. до 60 години се пееха и турски песни, в селото се говорех двата езика, но забраниха турските песни и език. има все още възрастни които знаят и двата езика. турците в селото са 7-8  рода. но вече асилмилирани. аз съм от смесено семейство и се гордея, че знам малко или много фолклора и на двата етноса, защото се чувствам първо човек и тогава помак и турчин. а песента я пеела бабата на моята майка, когато майка ми е била 9-10 годишна около 30 години на мин. век.

Свободен чове:
Хем си помак, хем си турчин. И ти си с проблемно самоопределение, завайлията. Излиза, че твоите деди турците сме ги асимилирали ние помаците, така ли? Наистина имаш основание да ни мразиш.

mechta:
приятелю цецо, никого не мразя, а се възмущавам от такива субекти като теб дето все търсят негативното, за да избият комплексарството си. аз съм гражданин на планетата Земя и съм надживяла твоето жалко съжителсто с дребничките ти делнични ядове. хвани се в работа - търси нещо, което заслужава интереса на другите и бъди полезен .На помаците, турците, циганите и други/ "незначителни" в твоите очи етноси/ човечеството е длъжник по отношение на история, фолклор и уважение.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version