Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (46/161) > >>

Shumarov:

--- Quote from: Esmeralda on January 03, 2010, 18:28 --- как решихте, че аз ще подшушна на г.н Премиера за подобно нещо...

--- End quote ---

Не го решевам аз-това е добронамерен съвет, за да се разреши проблема ти със скверненето на имената! А ЮнакБойко беше демонстрирал познания по провеждане на възродителни процеси!

--- Quote from: Esmeralda on January 03, 2010, 18:28 ---А относно българите християни, мисля, че ги познавам по-добре от вас, най-малко ще се оприличават с Вас

--- End quote ---

Твърде вероятно е да познаваш по-добре от мене българите християни-ти си експерт в областта на помашко лицемерие, та едни българи ли ще ти се опрат!?

--- Quote from: Esmeralda on January 03, 2010, 18:28 ---, още не сме разменили и две думи, повишихте тон, говорите ми на ти, отправяте заплахи......взехте да се целите, аз просто обърнах внимание на един факт и Вие подскочихте и започнахте да сипете обиди.....виждам, че ви е крайно неприятен този факт, но това е част от вашето разбиране на интеграция, да речем.

--- End quote ---

Това си е чиста наглост! Първо постинга ти е с арогантния тон на главния и единствен собственик и работодател в България и, когато ти отговоря с не по-малко арогантен тон, изведнъж се оказва, че трябва да спазвам изискани маниери при общуването си с тебе! Извини ме, Есмералда, но не мога да бъда лицемерен-когато се държиш, като с равен със мене и с всички помаци, ще ти демонстрирам аристократични обноски!

Hadj:
  Есмералда,каквото почукало това се обадило.Не действай със злоба за да не ти отговарят със същото.И пак ти казвам не говори от името на всички християни,какво значи най-малко ще се оприличават с нас!?С моите приятели християни ние си говорим съвсем с друг тон.
   Не зная какво мисли Малин който бе тръгнал да се покръсти,ти съвсем го закопа.
  А по отношение на твоите познания в религията имам съмнения защото наистина мюсюлманите не се молим на светци които са стотици,ако си имала в предвид пратениците на Бог то наистина са общи  за цялото човечество в това число и  Исус.Тези неща аз ги  дебатирам с моите приятели християни и знам че въпреки различието ни  ние можем да се обичаме.
     Ти може би си засегната от някой помак но не го избивай към всички помаци.

mustafa_b:

--- Quote from: Esmeralda on January 03, 2010, 15:18 ---А според Вас редно ли е /изпозвам думата сюнетисан, тук я видях в този и вариант/ да носи името Георги, Иван, Богдан......

--- End quote ---

Явно и познанията ти върху християнската религия куцат. Самият Иисус е бил обрязан.

teo:

--- Quote from: mustafa_b on January 03, 2010, 19:20 ---Явно и познанията ти върху християнската религия куцат. Самият Иисус е бил обрязан.

--- End quote ---

Нека всеки да прочете,предимствата на един сюнет.Мисля че, след не по малко от 50 години всички по света ще минат на този здравословен метод.

http://e-vestnik.bg/6242

А и в ранното христианство,всички се обрязваха.Днес в САЩ при католиците все още е на приложение.Тоест 40% от католиците са обрязани!!!

muti6:

--- Quote from: Esmeralda on January 03, 2010, 18:28 ---ААААААААА не, не съм радикално настроена, в никкъв случай, а и да не се заплашваме, ако обичате, че Балканите заприличаха на разгрден двор от злоба, минало и разделение, как решихте, че аз ще подшушна на г.н Премиера за подобно нещо...
А относно българите християни, мисля, че ги познавам по-добре от вас, най-малко ще се оприличават с Вас, още не сме разменили и две думи, повишихте тон, говорите ми на ти, отправяте заплахи......взехте да се целите, аз просто обърнах внимание на един факт и Вие подскочихте и започнахте да сипете обиди.....виждам, че ви е крайно неприятен този факт, но това е част от вашето разбиране на интеграция, да речем.

--- End quote ---
Сега разбирам, защо повечето от нас помаците се чувстват по близки до Турците, отколкото до Българите. Въпреки че говорим същия език и фолклора ни е същия, а само религията ни е различна с Българите. Ами продължавайте да ни псувате да ни ругаете.
И какъв смисъл има от такава позиция....? Искаш, не искаш, харесва ти, или не- ние сме такива,каквито се чувстваме, и това няма да се промени, само защото ти имаш нещо против. Така, че е абсолютно безсмислено да  имаш такова отношение към помшкия ни произход.
Инфлацията на думите води до най-жестоката инфлация - инфлация на чувствата.Поробват ни апатията и безразличието. Но в случая наистина е важно да охладим страстите и да видим с какво конкретно можем да си помогнем. Правилните решения са много трудни и трябва здраво да се оглеждаме за тях - и междувременно, да не губим представа за действителността. А неправилни решения - бол.
Решения, при които, вместо да съборим стената помежду си, я правим непреодолима. Отговорът е вътре в самите нас.

Тия хора няма да разберат ,че със зло добро не се прави - та даже и да го наречеш- ПАТРИОТЗЪМ.
Не ми е ясно как в 21 век в БГ, може да се води дискусия въз основа на фосилни- балкански стереотипи!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version