Български > Помаци
Истината за Помаците !
Kaplan:
--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 14:36 ---
Сюлейман, нека да задам въпроса си по друг начин - като какви са се самоопределяли твоите деди. Все пак това е форум, ти ако искаш можеш да не ми отговориш, не мисля, че трябва да имам някаква велика цел, заради която да ти задавам този въпрос. Накратко - опитвам се да ви излъжа, и да ви накарам сами да си признаете, че сте българи, без да нарушавам добрия тон или да прекопирам цялата википедия във форума :D ;)
--- End quote ---
Националист: преди '45 година мюсюлманите в България като какви са се самоопределяли ?
Пламен Пасков:
--- Quote from: suleiman94 on February 17, 2010, 14:49 ---Националист, ако се поразровиш малко в сайта, ще намериш тонове информация за тези въпроси на които се каниш да дадеш информация...!
--- End quote ---
Сюлейман, ще ви помоля да покажете или дадете поне няколко килограма от тези тонове инфомация, които би трябвало да ме опровергаят - мен или съмишленниците ми.
Ще ви бъда наистина благодарен.
Kaplan:
Пламен, прочети целият ми пост, и се сети за коя информация говоря и от кои източници е и дали тя те опровергава или тe подкрепя...
Пламен Пасков:
--- Quote from: suleiman94 on February 17, 2010, 15:26 ---Пламен, прочети целият ми пост, и се сети за коя информация говоря и от кои източници е и дали тя те опровергава или тe подкрепя...
--- End quote ---
Сюлейман, предлагам да излезем от плаващите пясъци на досещанията и гаданията и да стъпим на твърдата територия на конкретиката.
Ще повторя въпроса си:
къде в този сайт има категорични доказателства, че помаците не са българи по произход?
Подчертавам: по ПРОИЗХОД, а не по самоопределение днес, или преди 20-30-50 години.
Защото последните стотина години са имали големи ПОЛИТИЧЕСКИ, а не фактологически основания за политическа обида, и са търсили шанс и възможност за реванш по загубения в резултат на руско-турската война от 1877-1878 година привилигерован статус на мюсюлманите срещу гайримуслимите в османската империя.
gece yolcusu:
Д-р Пасков, като добре запознат с историята, искам да ви запитам - след като помаците са с български произход, значи ли това, че са били с християнска религия преди да приемат исляма.
Благодаря предварително! :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version