Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (51/161) > >>

Kaplan:

--- Quote from: Националист on February 16, 2010, 20:39 ---.... като какви са се самоопределяли твоите деди и рода ти. Най-точно да ти кажа, интересувам се от тази група хора, чиито майчин език е българския и се самоопределят като турци.

--- End quote ---

Аз се самоопределям за такъв, за каквито са се самоопределяли моите деди и родът ми!
 Интересно ми е защо толкова те интересуват тези хора, които споменаваш ти ?
 Няма ли всеки право да се определя за такъв какъвто се чувства  ???

neru:
Pomak-Spartak
Member

Неактивен

Публикации: 17

Ynt: Истината за помаците
« Отговор #245 -: Днес в 11:12:06 »
Цитат
Един интересен Армаган от земята на Помаките, макар и поднесен на друг поднос и тепсия!
Всеки със своите изводи, а Помаците ще се произнесат най-накрая! 
ДРЕВНИ ТРАКИЙСКИ СЕЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГЪРЦИЯ
http://sparotok.blog.bg/politika/2010/02/15/drevni-trakiiski-selishta-na-teritoriiata-na-gyrciia.494096. Ne Pom@k-Sp@rtak!Posledni 6te se proiznesat BULGARITE.Tezi,koito ve4no sa bili tuk! A tova ,koeto tzitira6,vzemi ta go pro4eti o6te vednaj!!!!

Националист:
Спартак, това нещо което ти наричаш "помашки", е част от диалектиката на българският език, банатски, софийски, македонски, търновски, бургаски и т.н. говори се различават от българския език. Според мен е прекалено самонадейно да мислиш, че родопския говор може да се определи като самостоятелен език, само защото по-голямата част от хората говорещи на този диалект са с друга религия. Какво правим с хората, които също живеят там и говорят по същия начин? Мисля по този въпрос няма какво повече да кажа. А за хората бих поискал да ми кажеш какво точно, означава това помак. Използваш го като народност, като място на раждане (като перничанин), какво точно имаш предвид с това помак. Моето предположение, че го използваш като народност, за да ти отговоря на въпроса ми трябват някои пояснения - от къде идват, от кои племена произхождат, език и културни особености (песни и празници несвързани с религията).

Сюлейман, нека да задам въпроса си по друг начин - като какви са се самоопределяли твоите деди. Все пак това е форум, ти ако искаш можеш да не ми отговориш, не мисля, че трябва да имам някаква велика цел, заради която да ти задавам този въпрос. Накратко - опитвам се да ви излъжа, и да ви накарам сами да си признаете, че сте българи, без да нарушавам добрия тон или да прекопирам цялата википедия във форума  :D ;)

Pomak-Spartak:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 14:36 ---Моето предположение, че го използваш като народност, за да ти отговоря на въпроса ми трябват някои пояснения - от къде идват, от кои племена произхождат, език и културни особености (песни и празници несвързани с религията).
--- End quote ---
По точното обръщение е Помак, а Спартака е по назад, защото нали знаеш, че една част от Помаците имаме по неколко десетки имена, по вина на лошите националисти!  ;D
НЕ, тук не го използвам като значение за отделна националност или значение за отделна народност, а за отделен етнос или общност със своите характерни, специфични, културно-религиозно и т.н. други характеристики и част от българският народ, като съвкупност от множество такива етноси и общности, а и пък изобщо не като македонския, с претенции за ниви, ливади, реки, води, територии и т.н.!  8)
Иначе за другите неща има много писания и прения в този форум, които могат да се прочетат подробно, стига човек да има време!  ;D  ;)

Kaplan:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 14:36 --- ...за да ти отговоря на въпроса ми трябват някои пояснения - от къде идват, от кои племена произхождат, език и културни особености (песни и празници несвързани с религията).

--- End quote ---

Националист, ако се поразровиш малко в сайта, ще намериш тонове информация за тези въпроси на които се каниш да дадеш информация...!  Тук не си първя с ''великата'' цел да ни кажеш кои сме, от каде идваме и т. н.  Десетки са идвали само с тази цел, да ни опяват колко чисти българи сме, как сме говорили най-чистия български език.  Аз ти благодаря, че имаш такова намерение, та най-после да се осазнаем ние невежите..., но чели сме мноооооооооого от бивши съфорумци ''историци'', но някои от тях бяха толкова вманиачени, че повече заприличаха не на историци, а на истЕрици ! ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version