Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (54/161) > >>

Тоска:
Не ме интересува етническата принадлежност. Според мен, Помаците са просто помаци! винаги е била такъв и ще бъде такъв...В България, Турция и Гърция сигурно има - ще има помашко малчинство и хора, които се чувстват като помаци.

Pomak-Spartak:

--- Quote from: gece yolcusu on February 17, 2010, 16:36 ---А имате ли доказателства, че покръстването 864-868 е обхванало всички територий  с преобладаващо днес помашко население.Не е тайна, че самото християнство е наложено трудно, даже е имало и бунтове, против това налагане.В източници се намират сведения че е имало и арабски емисари,
--- End quote ---
Със сигурност княз Борис - Покръстителя, тогава е изклал по-голяма част от Помаците които са се възпротивявали, а по-слабите, по-страхливите и по-податливите са приели от страх за живота и имота си новата религия - Християнството, а от там насам, во веки веков, та чак до днес!  :o ;D

Националист:
Тоска според теб има ли католическо малцинство, или още по-фрапантно - габровско малцинство? Какво те кара теб, да се чувстваш като малцинство - нарушени права, дискриминация или какво точно. В САЩ има няколко милиона мексиканци, които никога не са се оплакали, че са малцинство. Все пак, ако имате някъкви такива проблеми, моля сподоелете!  :)

Pomak-Spartak:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 16:42 ---Спартак, наричам те така, защото тук повечето са помаци, а спартак си единствен  ;). С теб разговорът е безсмислен, ти се чувстваш българин и аз се радвам за теб. Моята идея е да убедя твоите братя в това :)
--- End quote ---
Да, но, Първо Помак и тогава Българин, защото миналата година един Помак от Помашките села от Гърция ми рече: "И язье съм Помак, но и Турчин!", па язье му отвърнах, "И язье съм Помак, но след това и Българин!"  8)
Нали, требва да си браним териториите!  :D
Помак, звучи много гордо за Помака, за комплексираният човек не звучи добре, а както и всеки сам за себе си от другите народи, етноси и общности, също неговото АЗ звучи славно и гордо, лошо има ли в това!  ;)

gece yolcusu:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 16:42 ---Гедже, въпросът не е към мен, но се замисли по тези въпроси - възможно ли е преди да дойдат османските турци, в региони на Византия и България, които са били изцяло християнски държави и във времена, в които по тези земи не са съществували никакви мюсюлмани, да говорим, че българските мюсюлмани са приели исляма преди настъпването на турците. Мисля всички вие сте наясно с това. Вашите деди са предпочели да приемат исляма, пред това да бъдат убити. Резултат от това сте вие. Знам, че вероятно този факт е неприятен за вас. За жалост, обаче трябва да го приемем и вие трябва да знаете, че никой не може да ви нарича "предатели" или с подобни класификации, защото ако днес някой бъде изправен пред такава дилема, България ще стане 101% мюсюлманска държава. Просто трябва да приемем фактите и взаимно да се уважаваме.
Спартак, наричам те така, защото тук повечето са помаци, а спартак си единствен  ;). С теб разговорът е безсмислен, ти се чувстваш българин и аз се радвам за теб. Моята идея е да убедя твоите братя в това :)
Сюлейман, аз не съм историк, нито професор Вучков, и все пак би ли ми отговорил на въпроса, който ти задавам в 3 поредни мои поста  :-\ Можеш да не ми отговориш, но мисля, че това е нормален въпрос и не виждам причина, да криеш отговора само за себе си.  :)

--- End quote ---

Замислям се, а ти замисляш ли се.Дай доказателства, че не е имало мюсюлмани по земите ни.Да не би да е имало телени заграждения.
За уважението - ДА.България е моята родина, майчиният ми език е българският, религията ми е ислям, и съм благодарен на дедите си, че са я приели, доли да са били християни.Но проблема тук е в това, че не всички мислят като мен, защото много от мойте приятели мюсюлмани днес не искат и да чуят за исляма, заради същата причина, която постоянно набивате в пространството, за християнския произход на помаците.За едни ако не е причина и проблем, за други е, и това много добре го знаете, и спекулирате с него.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version