Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (60/161) > >>

Националист:
Прабългарите идват от Кавказ, българите са си забъркани тука, на Балканския полуостров, смесица между славяни и прабългари. Траките имат изключително малък принос в гените ни, защото тогава те са били изключително малко  ;D. Да се чувстваш помак, дефинитивно се различава от това да се чувстваш турчин, и за мен това са хората, на които трябва да им се обясни техния произход. Спартак, след като се чувстваш наследник на тракийците, чувстваш ли се като част от румънската нация?  :D :D

Pomak-Spartak:

--- Quote from: Националист on February 18, 2010, 18:10 ---Прабългарите идват от Кавказ, българите са си забъркани тука, на Балканския полуостров, смесица между славяни и прабългари. Траките имат изключително малък принос в гените ни, защото тогава те са били изключително малко  ;D. Да се чувстваш помак, дефинитивно се различава от това да се чувстваш турчин, и за мен това са хората, на които трябва да им се обясни техния произход. Спартак, след като се чувстваш наследник на тракийците, чувстваш ли се като част от румънската нация?  :D :D
--- End quote ---
Абре, човек какво думаш за Траките , която е най-многолюдната и най-богатата за това време цивилизация на Балканите, как така мислиш, че шепа прабългари с няколко коня и копия ще ги избият ли!  :o
Виж сега от земята какви археологически находки излизат - всичко е на Траките и почти нищо на другите народи след тях, освен тук таме по някое зрънце!  8)
Като Помак се чувствам прадалечен наследник на тогавашните местни хора Траките и сега на сегашните местни хора от Родопите - Помаците, а и не от румънската нация, а от българската такава!  ???
А, онези Помаци от Гърция, би трябвало да се чувстват като част от гръцката нация, а пък турските Помаци като част от турската нация и т.н., да не изброяваме всички страни и места на Балкана където има Помаци, защото май трябва да изброиме почти всички балкански кътчета, сокаци, дерета, баири и планини!  ;D  ;)

Националист:
Ама приятел, виж предишния ми пост, траките са изчезнали още 6ти век, естесвено е имало остатъци от тях, но прабългарите никога не са се били с тях...  :-\ :-\

rado:
Ами не му е трябвало на Борис да ги покръства българето, той само официализира това което е било факт за което и кани византийските попове за рехристиянизация на вече християнско население.
Каза ми го баба ми!

neru:
http://sparotok.blog.bg/politika/2009/09/13/quot-izchezvaneto-quot-na-edin-narod.396786

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version