Български > Помаци
Истината за Помаците !
Hashashin:
И днес съкращаваме годините. Често казваме и пишем 99, а не 1999. Често пишем 01.05.10, а не 01.05.2010. Защо да не са съкращавали по подобен начин и османлиите. Твърде логично и вероятно е да са го правили. Така че спокойно може нарочно да не са сложили единицата.
KaraIbrahim:
Така де,единица на камък не е лесно да се напише!Иска време и труд,и заплащане съответно на каменоделеца.А може би инвеститорите са били в икономическа криза и това е отпуснал финансовият им директор ;D
Dobrev:
--- Quote from: KaraIbrahim on May 20, 2010, 09:35 --- Така де,единица на камък не е лесно да се напише!Иска време и труд,и заплащане съответно на каменоделеца.А може би инвеститорите са били в икономическа криза и това е отпуснал финансовият им директор
--- End quote ---
Можеш да питаш аго Мустафа от Турция да ти разясни повече за надписите и за липсващата хилядна година.
Датирането на надписа става освен по цифрите, също така и по стила на изписване.
Също така да не забравяме, че и в двата надписа има фрази на османотурски език.
KaraIbrahim:
Лично на мен не ми пречи надписът да е от 1894 година.Не е проблем да е и от 1984 година даже,макар последната да е по-малко вероятна и от 894-та.
Притесняват ме свободните интерпретации.Щом на писмения документ е написано 310 година,аз го приемам като 310 година и толкова!Не ме интересува кой какво казва,освен ако казващият не е доказан историк,а такива тука май няма...
Nazmi:
Моля,спрете да спамите темата,и обиди!
Спама ,ще бъде изстрит,а на съфорумниците които не спазват правилата е направена забележка !!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version