Български > Помаци
Истината за Помаците !
PETER:
--- Quote from: mustafa_b on March 19, 2009, 13:20 ---"Религиите трябва да отмрат" е тезата на ПЕТЕР. Мисля, че това са също много силни думи.
--- End quote ---
Това е теза на Сам Харис. Аз споделям само опасенията му, но не и предложения метод на решение.
Онова което цитираш е заглавие на статия, а не мои думи.
Според мен религиите трябва да се променят, еволюират и адаптират, така щото да престанат да са заплаха една за друга и за целия свят.
Тази промяна те трябва да направят сами, отвътре. Без силово налагане.
Няма как религиите да отмрат докато хората са смъртни. :)
Отбелязвам че говорим за религии а не за вяра. Аз разграничавам ясно тези две понятия.
mustafa_b:
--- Quote from: PNK2003 on March 19, 2009, 13:37 ---
По принцип... От гледна точка на религията, на помашката общност и т.н. В частност вашето мнение.
--- End quote ---
"Няма принуда в религията" - това е основен принцип в Исляма, гарантиращ свободата на съвестта и вероизповеданието.
Моето мнение за отвърналия се от Исляма помак - ще съжалявам за него, но няма да го съжалявам. Успях ли да бъда разбран?
mustafa_b:
--- Quote from: PETER on March 19, 2009, 13:41 ---Това е теза на Сам Харис. Аз споделям само опасенията му, но не и предложения метод на решение.
Онова което цитираш е заглавие на статия, а не мои думи.
Според мен религиите трябва да се променят, еволюират и адаптират, така щото да престанат да са заплаха една за друга и за целия свят.
Тази промяна те трябва да направят сами, отвътре. Без силово налагане.
--- End quote ---
Напълно съгласен!
Nazmi:
--- Quote from: mustafa_b on March 19, 2009, 13:20 ---"Религиите трябва да отмрат" е тезата на ПЕТЕР. Мисля, че това са също много силни думи.
--- End quote ---
..РЕЛИГИИТЕ никога няма да отмрат,напротив на тях се крепи вярата и надеждата на човек, на държавите по света ,независимо каква религия изповядва даден индивид!
Ismet DRAMSKY:
Вероятно религиите ще умрат с краят на света и на човечеството! Кога ще е това - ако някой знае?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version