Български > Помаци
Истината за Помаците !
Svetlina:
--- Quote from: subigi kurt on March 25, 2012, 11:47 ---Ти никога няма да ни разбереш защото не си живяла между нас и ни познаваш толкова доколкото червените фашисти са ти втълпили в главата още в ранните ти годинки. Ти дори и терминологията не ни знаеш въпреки че твърдиш че била българска. За справка само ти давам пример с често но погрешно употребяваният от теб термин каури вместо кауре. Такива мити работи но ако искаш да си полезна за БГ, адреса не трябва да ти е тук а при болния серков за да се бориш с утайките на българската нация които затъмняват бъдещето на младите хора. Дерзай ако още обичаш БG. ;D :o ???
--- End quote ---
Ти откъде знаеш къде и сред кого съм живяла?!
И защо се слагаш сред българоговорещи мюсюлмани - нали си български турчин или сега пак се пребоядиса?!
Нали уж си бил изселен "насила" с паспорт по време на комунизма, ако не лъжеш публично, което не изключвам, значи си връзкар, защото аз тогава нямах право да излизам в чужбина дори "насила", комунистите по онова време не даваха паспорт на всеки, а само на свои хора. Сигурно са ти натоварили и багажа, охранявали са те като ВИП, по комунистически.
За мене ти си представителна извадка на някои от "утайките", но понеже съм вярваща не само на думи като тебе, смятам че Господ си знае работата, а си има и специализирани служби за подобни действия, ако не знаеш. Явно от МИТ не са ти ги обяснили тия неща, а ти по нео-османски трудно включваш. Отивай на курс за квалификация, че като те изхвърлят... няма да ти е весело. Или си смени "чипа", както казва др. Симеон Сакскобурготски.
Svetlina:
--- Quote from: KaraIbrahim on March 25, 2012, 13:42 --- А аз,четейки това почнах да се чудя какъв ли поминък са имали предците ни във времето преди Балканската война?Защо тютюнът е внедрен като селскостапанска култура именно при нас оставям Светлина да ни каже.Явно за да не умрат от глад помаците ще да е.Но това тя ще ни каже,аз не знам.
Засега се задължаваме да благодарим на новата в онези времена българска държава,която ни е помогнала да усвоим тютюнопроизводството ;D
--- End quote ---
Интересно, защо помаците в Гърция също имат такъв поминък - земеделието? Имат ли и други поминъци помаците? Какво е бъдещето? А настоящето - освен обучението в мюсюлмански училища?
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on March 27, 2012, 16:40 ---Ти откъде знаеш къде и сред кого съм живяла?!
И защо се слагаш сред българоговорещи мюсюлмани - нали си български турчин или сега пак се пребоядиса?!
Нали уж си бил изселен "насила" с паспорт по време на комунизма, ако не лъжеш публично, което не изключвам, значи си връзкар, защото аз тогава нямах право да излизам в чужбина дори "насила", комунистите по онова време не даваха паспорт на всеки, а само на свои хора. Сигурно са ти натоварили и багажа, охранявали са те като ВИП, по комунистически.
За мене ти си представителна извадка на някои от "утайките", но понеже съм вярваща не само на думи като тебе, смятам че Господ си знае работата, а си има и специализирани служби за подобни действия, ако не знаеш. Явно от МИТ не са ти ги обяснили тия неща, а ти по нео-османски трудно включваш. Отивай на курс за квалификация, че като те изхвърлят... няма да ти е весело. Или си смени "чипа", както казва др. Симеон Сакскобурготски.
--- End quote ---
Горката, не знае че и Помаци бяха прокудени след 1989; а самоопределението касае само моята особа и не си пъхай там ''кирливите'' ти пръсти. Кажи на твоите специализирани служби да не се ослушват а да намерят престъпниците от кръстилките и да ги изкарат пред съда че дяволите ще ви вземат. :D :D :D
KaraIbrahim:
--- Quote from: Svetlina on March 27, 2012, 16:54 ---Интересно, защо помаците в Гърция също имат такъв поминък - земеделието? Имат ли и други поминъци помаците? Какво е бъдещето? А настоящето - освен обучението в мюсюлмански училища?
--- End quote ---
Ставаше дума конкретно за отглеждането на тютюн.
А че земеделието е било и продължава да е основен поминък на хората по селата спор няма.Има обаче едни дребни разлики между земеделието в Гърция и България.Опитай да ги откриеш ;)
zyulkera:
http://www.smolyandnes.com/efrem-mollov-predstavya-prorocheskata-si-kniga-v-smolyan
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version