Български > Bестник
Страх ме e от света извън Рибново
svilen.:
blagodarq ti abs ... nie s nomadskiq ni na4in na jivot te pozdravqvame.... govorq ot svoe ime i ot imeto na moite bratq koit se prasnahme nadale4e....DA SI JIV I ZDRAV ZA HUBAVITE PESNI....
gugu:
Опитах се да кажа, че всичко зависи от семейното възпитание. Много дължа на майка ми, една скромна жена, трудолюбива, много всеотдайна, въпреки че не беше религиозна въобще. Тя ни научи да сме почтенни и добри, показа ни добрите книги, от които да вземем това, което тя не можеше да ни даде.
Dobrev:
Интересна статия - малко тъжна, малко сантиментална, но много истинска.
Много от нас не могат да разберат това, което става в душата на това момиче.
Отраснали сме сред шумотевицата на градския живот, ежедневно се изправяме пред безброй предизвикателства и когато видим нещо толкова различно, се запитваме - как може в 21 век да има хора, които живеят така.
И започваме да се питаме как да ги променим, че да ги направим като нас, да ги модернизираме, да ги накараме да излязат от малкия си свят и да видят огромните възможности на съвременния живот.
А дори и за миг не се замисляме, дали пък НИЕ не трябва да поспрем и да се опитаме да усетим радостта от простичките неща, които ни заобикалят.
Да си дадем сметка, кое е по-важно за нас - семейството или обществения живот?
И колкото и да се увещаваме, че нашият мироглед е по-широк, занимават ни далеч по-глобални проблеми, интересите ни са далеч над хоризонта на интересите на това момиче, въпреки всичко ми се струва, че в нейния малък свят, тя ще бъде по-щастлива от нас ...
Пожелавам на всеки един от нас да намери подобно щастие в простичките неща от живота.
gugu:
boyandobrev, съгласен!
Тео, има едни хора, на които им се вика "парвеню" или на български по-простичко "Пази боже сляпо да прогледа". Всички сме от село, но някои се правят че не са и са много смешни.
Така че това момиче от статията го разбирам, но искам да му кажа, че и между нас има свесни, макар и по друг начин :)
PETER:
--- Quote ---Еклесиаст
1:17 И предадох сърцето си, за да позная мъдростта, И да позная лудостта и безумието. Познах, че и това е гонене на вятър.
1:18 Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал.
--- End quote ---
:)
За мен най-важното нещо е възможноста и свободата да избираш.
За да избираш трябва да знаеш между какви неща избираш.
За да знаеш между какви неща избираш трябва да не се страхуваш да опитваш и да научаваш.
Страхът винаги погубва разумът и тогава в човек остава само вярата.
Защото вярата си е простичко нещо.
Дали майката иска да се повтори чрез дъщерята или дъщерята иска да повтори майка си? ???
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version