Български > Bестник
Страх ме e от света извън Рибново
kasmet70:
boyandobrev ,съгласен съм с твоето мнение-нама да го повтарям ,за да не разваля човешкото недокоснато от стреса на съвременния живот.Всичко това в американски филм би изглеждало даже романтично.
Сидхарта:
И в селото и в града човек ако му е отредено ще се реализира ще стане достоен човек вярно в селото човек е по близо до природата по близко до първичните неща но човешкото общество е в непрекъснато развитие и изолацията и страха не са решение- човек трябва да се бори и побеждава страховете си трябва без да се изолира да отсява стойностните за него неща и да се придържа към тях да се бори за тях естествено в рамките на допустимите човешки норми.
teo:
--- Quote from: PETER on March 26, 2009, 17:07 ---Дали все още е така? ;)
Най-малко вече има канали като Discovery, National Geographics, Animal Planet ...
А в нета има толкова информация, че ако ми потрябва да науча кое е пшеница и ечемик и ръж ща науча само за няколко минути, и то с подробности за които само агрономи са чували...
--- End quote ---
Уважаеми Петре,
Друго е да пипнеш със ръката и да погалиш снагата на житата.Друго е да помиришеш покосената трева.Друго е вечер да седиш под асмата .....а нейде на селския вир жабите пеят своите летни песни.А щуреца друга песен подхванал.Ти и цялото ти семейство вечеряте под асмата и Шаро се увърта на двора усетил миризмата на топлата баница.А котарака нахалника без да пита пак си извършил белята ...докато ти гледаш на другата страна .....тя обръща паницата ....и те гледа ни лук ял ни лук мирисал.Звездният небесклон е над главата ти и усещайки присъствието на цялото ти семейство ....като включвам във тях и овцете,козите ,кравата,магарето,кучето и котката ......душата ти става драга и благородна.....Та мисълта ми беше за интернета.....там можеш да научиш всичко но да усетиш селската красота и вдишаш миризмата на окосената трева .....това само селянина може да усети.Та ще завърша със думите на Николай Хайтов:Друго е да искаш едно е да можеш,трето и четвърто да го осъщесвиш.Та със една дума прекрасна е душата на селянина.Във живота си имам няколко образования и все продължаваме да учим,на дърти години........но една мечта имам.Стотина овце и кози ,две кучета,и една дървена селска къща там на баира.Може би моята хармония е именно във това.Повече не ми трябва,комат селска пита със сирене и един домат.
SHEFKET:
--- Quote from: gugu on March 26, 2009, 14:08 ---Е, по градовете не сме такива чудовища! И аз имам две дъщери. Те минаха покрай "изкушенията" на дискотеките, то не не се заразиха. Не пушат, обличат се съвремено, скромно но с вкус. Завършиха с отличие гимназия, абитурентския им бал беше наистина БАЛ, нищо неморално. Сега са в университет в чужбина, учат много и старателно, работят. Важното е да не са ти изпуснати първите 7 години! И периода около 14-16. След това светът не само не е страшен, но става възможно и ти да му влияеш и то ПОЛОЖИТЕЛНО. А светът е голям, хубав, интересен.
Моите дъщери ДРУЖАТ с момчета, за което никога не съм ги ограничавал. Мъжът и Жената трябва да се познават, да се уважават и всеки да намери подходящия човек. Има голяма опасност, ако двата пола живеят разделени и изолирани, да не успеят да разберат какво е другия. От това произтичат рискове: първо момчетата да се държат лошо с момичетата или да останат ергени. второ момичетата от страх от момчетата да останат моми.
Бих казал, че ако за някого светът е страшен, то и семейството като един малък свят също може да е страшно. Спомнете си един поучителен филм - "Да спиш с врага си" !
Затова съм казал на децата си : ние ще ви научим да плувате в житейското море. Вие избирате посоката! Така няма да ви е страх нито от голямото море-света, нито от малкото море-семейството!
--- End quote ---
Това според мен са думи на място!БРАВО
PETER:
--- Quote from: teo on March 26, 2009, 21:55 ---...
но една мечта имам.Стотина овце и кози ,две кучета,и една дървена селска къща там на баира.Може би моята хармония е именно във това.Повече не ми трябва,комат селска пита със сирене и един домат.
--- End quote ---
Кой те спира да си постигнеш мечтата, ами си се запилял на другия край на света?
И защо искаш да натрапиш твоята мечта на другия (другата), а в същото време не я следваш сам?
Според мен когато говорим за страха на момичето от Рибнево, тоя страх е повече на родителите и от колкото лично неин. Думите и са повече на майка и и баща и от колкото лично нейни.
Решението е повече тяхно от колкото нейно.
Никой не се ражда със страх. Страх и боязън се възпитават.
Понякога е трудно човек да се вгледа честно в себе си и да разграничи какво лично той иска и какво околните искат.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version