Български > История
Произход на помаците
abc:
D
--- Quote from: husein on April 28, 2009, 20:42 ---а може ли някой да каже колко са били джамийте в софия и колко са сега?може би е била само една?
а и защо трябва да се броят джамиите и църквите незнам!щом се строят значи имат нужда от тях!?
а и тази тема тук е друга!?а!?
--- End quote ---
Може разбира се, но аз пак ще помоля за коректно забит репер за да си преброим храмовете. Заради коректността бих предложил да вземем първите 100 години от империята и първите 100 след империята. Да броим вдигнати, бутнати храмове и вдигнати и бутнати училища.
husein храмовете напоследък са надпревара за маркиране на територия. След 20 години храмовете могат вече да са доказателство от типа - щом са построени значи това е територия на ... Точките попълни.
husein:
abc,не мисля ,че храмовете маркират теритотии, на мен не ми пречат нито църквите ,нито джамиите.а относно произхода то толко глупости се изписаха,че не знам какво става,нека всеки кой как реши така да го приема!
то и за българите едни пишат че са тюрки,други иранци трети незнам какви си?аз на историци не вярвам,особено в България!
abc:
husein във вашия красив край не съм идвал от мноого години, но от мюсюлмани знам, че се дигат джамии в села, дето почти няма хора. Това ако не е маркиране на територия - здраве му кажи. На мене също не ми пречат храмовете, но те в чести случаи не са храмове са вярващите, а политика на построилите ги.
А за вярването ти на историците в България изборът си е твой. Вероятно вярваш на историци поддържащи определена теза.
husein:
въобще не вярвам в тези,това го вярват някои други тук в България.а по моят край селата са пълни с млади хора!няма обезлюдени села!в мойто село неможеш да си купиш къща,защото никой не продава,никой не напуска!а даже се населва!
abc:
С няколко думи вярваш в това, което ти харесва.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version