Türkçe > Güncel
TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
Тоска:
A - Entegrasyon: Kimliğini ve değerleri kaybetmeden ( dil - ırk - kültür ) ögelerini koruyarak millete entegre olan.
B - Asimilasyon : Kimliği ve değerleri zorla kaybettirilerek ( dil - ırk - kültür ) ögelerinin yokedilerek millete entegre ettirilmek istenen.
C - Gönüllü Asimilasyon : Kimlik ve değerlerini kendi isteği ile kaybederek (dil - ırk - kültür ) ögelerini kaybederek kendi isteği ile millete entegre olan
Pomak tipi asimilasyon C şıkkı ile ifade edilebilir. Zira ben dilimi kaybetmeseydim bunu rahatlıkla pomakça yazardım ama yazamıyorum. Dedem gaydarmış lafta kalmış kültür ırk? karışmış ta karışmış. Şimdi ben ne oluyorum?
bello:
Asimilasyonun gönüllüsü, gönülsüzü olurmu hiç.
Türkiyenin şu anki durumu bütün kültürlerin bir birine girmiş olmasıdır. başka birşey değildir.
Trakyalı bir lahmacuncu oluyorsa. trakya ve egelilerin düğünlerinde karadeniz, doğu türküleri çalıyorsa, yada doğuluların düğünlerinde trakya havaları çalıyorsa bu nedir.
Olayın özeti budur başka birşey değildir. Ben pomakım diyene asimilesin denmez.
Тоска:
EEEE uslubu ile entegre olamazsanız adı asimilasyon olur hatta fazlası...
bello:
O vakit türklerde asimile olmuş durumda türkiyede. :D
Тоска:
bello Nedey da mi lafiş aku moje da se popita za statiya, ti si posleden çilak :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version