Türkçe > Pomak gelenekleri

GERMEN DEDU (RİTÜEL)

<< < (3/4) > >>

Синem:
babam hiç anlatmamıştı soriim bakıyım ona:)

Синem:

--- Quote from: merkur on May 03, 2009, 12:04 ---aa ewet öğrendim onuda onun yani o kutlamanın adı da camal mış son baharda yapılırmış hasat sonu yani bu yılki bereket önümüzdeki yıl olsun diye sanırım cünkü bugday arba aycekirdek kabak cekirdeği bu gibi seyler verilirdi bildiim kadarıyla cok güsel di o günler ....

--- End quote ---
evettam diyecektim cemal mış hatta o dönem kavga falan da çıkarmış ölenler fln olmuş onlara mezar da yapılmış cemallara ait diye

merkur:
GERMAN DEDULAR VARDI CEMALLAR VARDI , sevgili sinem cim her ikiside farklı ama malum artık biz bile unuttuk sizlerinde bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip olamamanız gayet dogal dır bunun suclusu bizleriz sevgiyle kal :)

Тоска:
German graduşkar yağmur için ve doluya karşı dua için yapılan bir çeşit kutlama/ritüeldir. Adı 645-740 yılları arasında yaşamış Aziz (st) papaz German Tsarigradski 'den almaktadır. Halk arasında dört graduşkar bilinir bunlar German, lise, bartalemeus ve vidovdendir. German ana graduşkar olarak kabul edilir.

German dedu (German Tsarigradski) - Св. Герман Цариградски

daylek:

--- Quote from: Toska on July 05, 2009, 18:51 ---German graduşkar yağmur için ve doluya karşı dua için yapılan bir çeşit kutlama/ritüeldir. Adı 645-740 yılları arasında yaşamış Aziz (st) papaz German Tsarigradski 'den almaktadır. Halk arasında dört graduşkar bilinir bunlar German, lise, bartalemeus ve vidovdendir. German ana graduşkar olarak kabul edilir.

German dedu (German Tsarigradski) - Св. Герман Цариградски

--- End quote ---

Ya şimdi ben buna bişey desem bana kızacaklar;
Anlatmaya çalıştığım budur efendim tam olarak insan ırkı bu kadar ortak paydalara sahipken birbirimizi yemenin pek bir anlam ifade etmediğini görün artık ve gerçek olanı ne kadar kabul edersek süreç o kadar acısız olur...
Neyse bu susup bu kapağı yanıma alayım ben.  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version