Български > Дискусии
РАВНОСМЕТКА. POMAK.EU - НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?
Nazmi:
Всеки тук във Форума знае характера на Мустафа_b,колкото до бойкот тук от негова страна,такъв няма просто човека сам каза,че напуска Временно Форума в знак на принципност и доверие към нашите членове тук!
geraka:
То тук стана като в детската градина... Кой к'во бил казал, що така го казал, кой се разсърдил, кой се разплакал... Големи хора сме все пак... Който не е съгласен с опонента си да го обори с думи. Не със сръдни*, не със заплахи, гонения, триене и други подобни...
* В случая не визирам Мустафа, проблема е принципен.
река_Въча:
Казаното по-горе от колегата ме провокира да направя едно предложение до Модераторите на сайта.Крато и ясно е:
Отмяна на "ръчното" одобрение на регистрация.Да се приема, че всеки новорегистрирал се е добронамерен.
mustafa_b:
Здравейте отново,
Пиша това мнение за да изясня причините за моя бойкот във форума. В последно време в сайта се прави показно занятие на това как може да се заобикалят правила, да се подиграва с ръководството и подценяват най-редовните участници в сайта www.pomak.eu .
Почти във всяко мнение на новия-стар участник се говори за разделението на помаците, породено от някаква си въображаема "Неврокопска групировка". Дори се стигна дотам да ме изкара и "тартор" на групата. Подобни мнения не са израз на свободомислие, а лични нападки, обвинения и провокации, целящи уронването авторитета на доказани и лоялни към сайта редовни членове. Нещо по-лошо - тези мнения идват от "участник", който многократно демонстрира как могат да се пренебрегват правилата на един форум.
Аз никого не съм гонил от този сайт, най-малкото защото нямам модераторски права. Позицията, която отстоявам няма нищо общо с личността, стояща зад „хилядите никове”, последния от които - "река_Въча". Тук става дума за принципи, с което вече не мога да се примиря. А именно - спазване правилата на форума, прозрачност при регистриране и модериране, лоялност към доказани членове, създаване и поддържане на среда на добронамереност и взаимоуважение при водене на дискусия и най-вече защита неприкосновеността на участниците във форума, изразяваща се в осигуряването на нормална обстановка за разговор с реални лица, а не с фантоми, клонинги и мутанти. Тук съм изразил критика към модераторите в това отношение
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1822.msg20202.html#msg20202
Въпросният участник се подигра с Модератор като изтъкна свръхестествените си възможности, намерили израз в патентована високотехнологична разработка – уникално съчетание на достиженията на компютърните технологии с метеорологията, в следния саркастичен постинг:
--- Quote from: metko on May 10, 2009, 15:10 ---Това вече е технологичен въпрос, Назми, Аз като студент в Техническия университет в София изпробвам една такава технология за защита. Обещавам да ти я разкрия, но сега е в експериментален вариант.Използват се методи взаимствани от прогнозирането на времето..
Дано съм бил полезен
--- End quote ---
Лицето по-късно се погаври и с Администратор, когото поздрави, но с наглостта поздравеният сам да издири песента :
--- Quote ---Аз поздравявам Рахмие с песента на ФСБ - Пак ще се прегърнем...
Нека тя да даде линк, че аз не знам как.
--- End quote ---
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1334.msg21571.html#msg21571
„Компютърен инженер”, който в едно мнение представя на Модератор най-новата система за сигурност в Интернет, в друго мнение към Администратор твърди, че не знае как да постави линк към youtube ?!
По-късно този Администратор , видимо поласкан от поздрава и грам неподозиращ за иронията в него, ме призова към примирие с един явен системен Нарушител на правилата във форума.
Уважаеми ръководители на сайта www.pomak.eu! Тук дилема няма и не би трябвало да има. Ясно е, че кой каквото си надроби, това и трябва да сърба. С извършите глупости лицето вече има забрана на няколко IP-та в този форум. На няколко пъти доставчикът му сменя адреса за да може той отново безпроблемно да лази по нервите на хората тук, докато в същото време някой друг, който вземе вече употребен IP адрес ще се окаже, че е баннат от някъде, където той въобще още не е бил. Това изобщо не е честно, защото единственият виновник продължава да си цъка на воля, а доста добронамерен народ вече няма как да се регистрира тук. Не е честно и форумците тук да търпят своеволията и наглостта на един участник /”участници”/. Затова ви умолявам да вземете нещата присърце и предприемете съответните мерки за да възвърнете моето доверие /а надявам се и на много други участници/ към вас.
abc:
Eмоцията често пречи на разума.
Не намирам за чак такъв факир на нета ентусиаст с много свободно време, които е обърнал на спорт криеницата с модераторите. Несериозно ми свучи също от толкова голямо желание и любов към форума някой да плаща по 20 лв. за смяна на IP през ден. Несериозно ми е и да ставаме заложник на някакъв преходен дразнител. Решението според мен е да се махне одобрението от администрацията, защото това изнервя и нахъсва, а администрацията да минава по-често. Като сме в гората ще срещаме и мечки. Администрацията може и да раздаде на още 2-3 съфорумеца правата да трият и налагат забрана, но забраната по IP да е последен вариант. Според начина на доставка на нета е възможно един блок, едно село или организация да е с едно. Заради доверието е редно също когато се изтрие пост да се трие текста, но самото квадратче на поста да остава, като вътре админа, модератора или началника на влака напише - Изтрит заради нарушение на ..., или Редактиран заради нарушение на ... Когато се наложи забрана (бан) да се напише ЯСНО какво е нарушението и дали преди това съфорумеца е бил с трити, редактирани постове, както и дали е предупреждаван на лични. Забраната да се публикуват личните ми е леко пресилена. Значи аз мога да обиждам някого на лс, но той няма право да го публикува? Личните съобщения и Закона за защита на личните данни нямат нищо общо.
Айде стига, че ме заболяха пръстите...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version