Türkçe > Pomak gelenekleri
Pomak ve arnavut gelin süslemeleri arasındaki benzerlik
Metka:
--- Quote from: daylek on May 14, 2009, 11:24 ---arada ki tek fark süsleme için kullanılan malzemeler ve kullanım yoğunluğu ama sistem ve tema aynı. Çene üstü, yanak üstü, burun üstü, kaşın altı ve üstü. Beyaz zemin süslemelerde ki bütünlüğü sağlıyor. Pomak gelininde daha renkli, çeşitli yoğun kullanılan süslemeler beyazın yoğunluğunuda otamatikmen arttırıyor. Resimsel anlatım ve teknikte biz bu beyaz renge Glaze diyoruz Bütünleyici unsur.
--- End quote ---
Merhaba daylek , ben de % 100 katılıyorum.
Belki o zaman bu geleneksel sanat formu için, bizim toplum olarak uygulanan uygun bir terim bulabilirsiniz.
Bir erkek olarak benim önerim : Pomak arts face.
Bu sanata dair başka bir fikrin var mı?
daylek:
Metka! bencede bu süsleme sanatının Pomak toplumundan çıkan uygun bir terim kullanılarak adlandırılması gerekiyor ama buda tarihten getirilen bir adlandırma olmalı bence ve ben bu güne kadar hiç böyle bir tanımlama duymadım önce bunu araştıralım bence; bu yüz süsleme sanatına pomaklar tarafından verilen bir isim varmı? ben sadece yüz süsleyen kadınlara bizim oralarda Pullaç değildiğini biliyorum ama bu eyleme ne denir o konuda bi fikrim yok... Bununla ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilirmi acaba ? ...
bogutevolu:
Yüz süsleme sanatına "pullaç" deniliyorsa bu sanırım "pullama" eylemiyle ilişkili olmalı.. ne dersiniz ?
daylek:
kesinlikle pullama eylemi ile ilgili ama bu işi yapan yani gelini hazırlayan kadına verilen isim bu yani günümüzün kuaförleri gibi... ama direk eylemi anlatan bir tanımlama yok...
Metka:
Ben İngilizce bir terim için uygun olduğunu düşünüyorum
ile dişi kişinin çizim tanımlamak için kullanılır.
Sanat there a style - "Body Art Culture".
Önerimi olduğunu - "Pomak arts face"
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version