Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (248/255) > >>

Ваня:
Казвам се Ваня и живея в Плевен. Случайно открих този сайт и реших да се обърна към участниците тук, поради две причини.
Аз съм родом от Южна България, а детството ми мина в Родопите, тъй като родителите ми бяха строителни техници и няколко години прокарваха пътища в Родопите. Познавам хората от този край и винаги и навсякъде съм казвала, че са изключителни! Добри, скромни, искрени, гостоприемни. Ако чуждият човек успее да спечели тяхното доверие, те са готови да дадат душата си за него. Първата ми любов беше от едно село до Рудозем - Чепенци - невероятно момче.
Имам познати и приятели от различни градове и села в МОЯТА планина - там харесвам всичко - и хората, и природата, и носиите, и музиката! Там човек се чувства ИСТИНСКИ.
Сега живея на Север.
Но съдбата ме срещна с други чудесни хора - от Тетевенския балкан. Запознах се с тях случайно при едно пътуване до едно китно селце - Градежница.И това е втората причина да се обърна към вас с една молба. Ще изпратя това съобщение и ще продължа да пиша.

yusu:
    Вярвам ,че си искренна Ваня и те посрещаме с ''Добре Дошла '' в нашия виртуален помашки дом.
Ще се радвме ако си доволна не само от посрещането а и от престоя си тук.

yusu:
    Г-не Asakov, това е тема за носиите в Тетевенския край, айде ако може повече да не я мърсиш!

pomag:

pomag:

--- Quote from: pomag on February 19, 2011, 13:15 ---

--- End quote ---

Zdraveite na vsichki. Ne bqh vlizal tuk, no poradi facta,che otkrih tezi snimki sluchaino, nqmah tarpenieto da gi spodelq s vsichki pomaci ot Tetevensko a i ot cqla Balgari. Tezi snimki sa poslednite perdi obesvaneto v Sofiq na nashite hora ostavili legendi sled tqh i pesni se peqt za tqh. Sigoren sam, che nikoi ne gi e vijdal na snimka do serga a, samo predaniq, koi kak e izglejdal . TOVA SA  QKOB OT BREZOVO I OMER KACHAMACHKOV. Hvanati v Turciq i obeseni v Sofiq prez 1894g. Zaradi tova, che gi e hranila Rabisha kadana ot Glogovo e obesena i tq v Teteven na pazara za nazidanie. Ima i pesni za tqh !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version