Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
Hashashin:
Забравих да спомена, че някъде бях чел византийски автор който споменава, че когато славяните нападат империята на места ги посрещат като освободители и се съюзяват с тях. А кой друг в Балканските владения на империята можеда ни посрещна като освободители освен поробените траки. Това показва, че явно сме били в приятелски отношения с тях. И после явно сме се слели.
EVROPOMAK:
--- Quote from: PNK2003 on June 16, 2009, 12:27 ---Създаване и утвърждаване на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел
........ тогавашния свят. През 715 г. Балканският полуостров е залят от арабска експанзия.......
--- End quote ---
Ами, така де, ей точно от тая 715 г., в Родопите местните езически Траки , които сега ги наричат Помаки са приели исляма доброволно, но кат го каже някоя Помак, айде пак юруш да го бориме! :D ::)
Ама, добре, че е казано от разумещ друговерец, та няма кой да спори за това пак излишно! ;D ;)
Metka:
Хора, трябва да приемем факта че има много достойни българи като ПНК и Балканжия, които не търсят провокаций относно произхода ни.
Hashashin:
--- Quote from: Metka on June 16, 2009, 13:05 ---Хора, трябва да приемем факта че има много достойни българи като ПНК и Балканжия, които не търсят провокаций относно произхода ни.
--- End quote ---
Благодаря, Метка. Да те нарекат достоен човек е голяма чест!
PNK2003:
Метка,
Напълно си прав, че не търся провокации. И честно да ти кажа ми е все тая кой за какъв се самоопределя. Това си е негово право. Аз си имам своите разбирания за живота, вие - вашите. Всеки човек има глава на раменете си за да мисли и разсъждава. Единственото към което се придържам в сериозните дискусии (исторически, политически, социални, правни и др.) са фактите и доказателствата въз основа на които се стремя да достигам до правилни умозаключения. В историята по принцип има толкова спорни моменти и е нормално да се водят дискусии. Но ръсенето на бисери понякога ми идва в повече...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version