Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
ficinka:
--- Quote from: pomak BG on June 04, 2009, 22:47 ---На тази жена само долната част от носията не е помашка.
Ще си пизволя сега пък аз да ти направя една забележка съвсем добронамерено, тази на вид поличка а ко се вгледаш е импровизирана, направена е от учкур но неошит с трантулките както ги наричаме ние а само изтъканата част и,зашити са няколко такива и се е получил този резултат много цветна поличка , тай че не мисля че долната част не е помашка след като е изработена дори и импровизирано от изтъкан помашки учкур, и аз не го забелязах веднага но като се вгледах по добре си личи че е било учкур но без бялата част която се навива на кръста
--- End quote ---
ficinka:
Понеже нямаме спонсори за певческата група жените са доста изобретателни не мислиш ли ,дори прекалено,е справят се някак то се вижда ;)
svilen.:
FICINKA.. blagodarq ti za snimkite i istoriqta na tvoq rod prekrasni sa 6te e hubavo da ka4i6 i ot sabora vi i nqkoq tamo6ni pesni ako moje nqkoe klip4e da ni zaradva6 s ne6to razli4no vsi4ki pomaci tuk .. BLAGODARQ TI ZA VSI4KO KOETO PRAVI6 I POKAZVA6 ZA VA6IQ TAKA NEPOZNAT KRAI.
pomak BG:
Така е. Но по добре щеше ако всичко си е автентично. Кофти е да гледаш нашите хора как се повлияват по шепа българи и им играят на свирката. Ние също имаме какво да покажем и ние също може да направим вечеринки свързани с нашето ежедневие. Имаме и учени хора, които могат да съчинят някой разкази за нас и по тях да се съставят вечеринките, които накрая да са с подочителен характер. И тогава ще е уникално и дори за тази шепа българи, тъй като те тук ще гледат оригинални неща, а не изкуствено създадени.
daczo:
Do Pomak.bg.Teteven e v severna Bylgaria.V tazi chast na stranata ne sa shepa BYLGARI.Kakvo losho ima kogato se sybirat pevcheski grupi. Ot Dunava do Rodopite[vkluchitelno]e BYLGARIA, dali na niakogo se haresva ili ne.Zhenite sa s drehi na rajona i stranata v koiato zhiveiat.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version