Türkçe > Güncel
7. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI
AlperenKIRIM:
bu cok buyuk muthis bir organizasyon. nasil ogrenmisler bunca cocuk boyle turkce konusmayi? :)
kacangar:
--- Quote from: AlperenKIRIM on June 09, 2009, 01:31 ---bu cok buyuk muthis bir organizasyon. nasil ogrenmisler bunca cocuk boyle turkce konusmayi? :)
--- End quote ---
Mesajınızda bu organizasyonla alakalı bi küçümseme sezdim sanki, inşallah yanılıyorumdur.Türk okullarında Türkçe seçmeli ders olarak veriliyor.Her çocuk öğrenmiyor tabi ama isteyenler de çok rahat türkçe konuşmayı öğrenebiliyor.Her şey istek meselesi aslında..Zaten Türkiye'ye gelen çocuklar da Türkiye ve Türkçe sevdalısı çocuklar.. O yüzden onlarla konuşmak çok keyifli oluyor..
bello:
Sevgili Kacangar,
Gönüllü öğretmenleri ve olimpiyatları çok başarılı ve Türkçemizin yaygınlaşması adına faydalı olacağını düşünüyorum.
Geçen yıl bir arkadaşımın kuzeniyle işyerimde konuşuyorduk, arkadaşın kuzeni şu an tam hatırlıyamıyorum ya tacikistan ya türkmenistan olacak sizin söylediğiniz gibi oradaki bu okullarda öğretmenmiş.
Oralarda yapılanları anlattı ben tc vatandaşı olarak gururlandım şahsen, fakat konunun sonuna gelince şok yaşadım.
Onun değimiyle efendileri ve alim zat ismini vermiyeyim amerikaya gitmek zorunda bırakılınca Türkiyeye gelmedik felaket kalmamış hatta 19 ağustos depremini dahi onun bu ülkeden amerikaya gitmesine bağladı,
işte ben şoku bu sözleri duyunca yaşadım.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Saygılar.
kacangar:
Sevgili Bello,
Mesajınız için teşekkür ederim..Duygularınızı ifade etmiş ve ilginç bir olay paylaşmışsınız..
İnanın başkası olsa inanmazdım ama siz bu olaya bizzat şahit olduğunuz için açıklama yapma gereği duyuyorum..
Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz öğetmen Fethullah Gülen hakkında kişisel görüşünü ifade etmiş.Türk okullarının onun öncülüğünde açıldığı muhakkak, ve oralarda çalışan herkesin ona karşı derin bir saygısı var bu da aşikar.Ancak meseleyi bu boyuta getirip, Türkiye'de olan olayların Fethullah Gülen'in Amerika'ya gidişine bağlanması çok mantıklı olmasa gerek..
O öğretmen bunları söylerken aklından neler geçiriyordu acaba? Yani bunları söylemedeki niyeti neydi..Size bir şeyleri ispatlamaya mı çalışıyodu yoksa sadece genel olarak ülkesindeki hizmetlerden mi bahsediyordu..
bello:
Öncelikle çok açık anlattığınız için teşekkür ederim,
Evet dediğiniz gibi onun anlattıkları kendi hissi görüşleriydi hiç birşeye art niyeti olmadan anlattı.
Ama gerçekten meseleye o boyutttan bakması beni çok şaşırttı.
Belkide onun çok büyük hayranlık duyduğu Fettullah Gülene saygısından böyle söyledi, hatta Veli olduğunu da vurguladı.
Öğrendiğim kadarıyla o öğretmenin lise döneminde Fetullah hocanın dersanesinde ders aldığı ve ona yardımlarından sonrada öğretmenin okul ihtiyacları cemaat tarafından karşılanmış.
Sanırım öğretmen'de onlara hizmet edip şükran borcunu ödüyor...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version