Türkçe > Güncel

7. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

<< < (2/4) > >>

bello:
Kim düzenliyor türkçe olimpiyatlarını!?

kacangar:
Yurt dışına giden vefalı öğretmenlerin fedakarlığı sayesinde oluyor bütün bunlar..
Bu tür faaliyetlerin yerel dilleri yok edeceğini sanmıyorum.Çünkü ne kadar uzak olsa da insan kendi kültüründen kolay kolay kopamıyor..

bogutevolu:
Her milletin kendi dilini dünyaya yayma çabası alkışlanır. Ancak Pomakça bizim kendi dilimiz olarak öncelikle Pomak kimliğini taşıyanların önemli bir kısmınca bilinmiyor ve giderek unutuluyor. 

"Bu tür faaliyetlerin yerel dilleri yok edeceği" anlamında bir nedensellik bağı kurulması yanlıştır. Burada vurguladığımız kendi dilimizin giderek unutulmakta olduğu yönünde bir uyarıdır. Dedim ya, bu mesajdan kendimize bir ders çıkarmak gerekirse "biz ne yapmalıyız" diye düşündürmek istedim.

kacangar:
            Ben şahsen Türkiye'de yaşadığım için Türkçe'nin İngilizce yerine dünya dilini olmasına çok sevinirim.Bu olimpiyatlar da bize bu gururu sağlıyor bir nebze.Tabi gönül ister ki Pomakçamız da bu kadar yaygınlaşsın, en azından kendi insanlarımız tarafından bilinsin.Ama ne yazık ki bu sağlanamıyor.Gerekli çabayı herkesin göstermesi lazım.

Ama şunu da belirtmekte fayda var: Dünyanın dört bir tarafından çocukların Türkçe şarkı ve şiirler okuması basite alınacak bir şey değil.115 ülke bu.Ankara'ya gidip de orada her ülkenin standını gezdiğim zaman bunu bir kez daha teyit ettim..Özellikle Bulgaristan'ımızın standında çok keyifli anlar yaşadım.Konuştuğum çocuklar hem bulgarca hem türkçe biliyorlardı.Doyasıya konuştuk.Orada türk lisesinde okuyorlarmış.İçlerinden bir tanesi bulgar ve hristiyandı.Ama o da türkçe konuşabilme ve insanlarla anlaşabilmenin mutluluğunu yaşıyordu.

Gezdiğim her stantta çocuklarla Türkçe konuşabildim.Ülkeleri hakkında bilgi aldım.Kısacası zengin bir kültür şölenine şahit oldum..

kacangar:
İstiklal marşı bu kadar mı tatlı okunur??

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version