Български > Дискусии

От блога на Дилмана!

<< < (20/72) > >>

Metka:

--- Quote from: Dilmana on July 10, 2009, 15:30 ---Към мен ли е упрекът? Естествено, че много помаци не са религиозни и че мнозина нямат турски или арабски имена. Но не разбирам защо е странно или осъдително (че ще трябва чак да се криете в миша дупка) някой да има било турско, било арабско, руско, българско и каквото щете име. И името, и принадлежността към която и да е религия или съответно отказът от религия са право на личен избор. И никой не трябва да бъде тормозен за това, вкл, с гледане накриво.:).
--- End quote ---

Дилмана,
Надявам се заедно да бъдем готови да отвърнем на предизвикателствата своевременно.

PETER:

--- Quote from: Dilmana on July 10, 2009, 15:18 ---
 Аян Хирши Али
--- End quote ---

;D
Сега ако напишеш нещо и за "куклите на конци" и "либерални фундаменталистки" Вафа Султан или за Иршад Манджи, и тебе ще те обяват за Вилдерс(ка).

mustafa_b:

--- Quote from: Dilmana on July 10, 2009, 15:15 ---Мустафа, не съм съгласна,че Аян Хирши Али е либерална фундаменталистка.:)

--- End quote ---

Ако трябва да бъда по-точен - "либерална радикалистка". Дилмана, не е това начина да се промени положението на жените в Ислямския свят. Аян Хирси Али използва плюенето срещу религията (провокиращо съответните заплахи) за собственото си "израсване" в политическата йерархия в Холандия. А като прибавим и нейното съавторство в онзи гнусен филм ...

--- Quote ---36-годишната холандка от сомалийски произход Аян Хирши Али, депутат от VVD (най-голямата дяснолиберална холандска партия) от години предизвиква гнева на ислямистите и скандализира салон-социалистите с критиките си към догматичния ислям и особено с критиките си срещу ислямски разбирания, традиции и обичаи, които обричат жените в мюсюлманския свят на постоянен терор. Многократно заплашвана със смърт заради изказвания срещу догматичността на исляма, от 2003 година Аян Хирши Али се намира под охрана, а след варварското убийство на режисьора Тео ван Гог, с когото заедно направиха филма “Подчинение” (Submission), е принудена да живее при изключителни мерки за сигурност
--- End quote ---

Ляво-либералният интелектуалец Дик Пелс описва Хирси Али като представител на либералния фундаментализъм:

„ Тази идеология е подобна на ортодоксалния ислям в смисъл, че мисли, че нейната перспектива е превъзхождаща, и всички хора трябва да се накарат да я имат. Начинът, по който тези либерални фундаменталисти се опитват да дебатират за исляма чрез обвинения и обиди, не е конструктивен. Те само влошават отношенията между имигрантите и коренните холандци."

Беглик:
Дилмана,

благодаря за отговора и съветите ти. Сега виждам, че преди това си отговорила и на въпроса ми за Аян, за което също благодаря, защото не знаех дали е все още  в Холандия или имигрирала. Хубавото е, че за нея най-страшното свърши, а предполагам, че и твоите тръпки скоро ще престанат да те побиват. Искам да ти се извиня за чорбата, бялото, семките, чопленето, смешките. Това повече няма да се повтори.  Трудно ще ми е да достигна пак такова високо ниво.  Приемам и да не търся извинения, макар че не виждам къде по-рано съм го правил.
Интересно разказваш за нашите мафиоти. Между другото, първият голям наш наркомафиот Пантев бе убит на холандска територия, но може би ти да си права и той да не е гледал филма. Дано. Видях твърдението ти, че съм обявил филма за холандски, но пък как ли съм го направил, защото не само филмът, но и романът са английски.

В заключение искам да ти пожелая много здраве.

Nazmi:
Дилмана,благодаря за постинга ти по горе" Дебата продължава"- за Аян Хирси Али ! Знаех много малко.Бъди жива и здрава и продължавай с интерестните ти публикации тук във Сайта ни! Надявам се скоро да публикуваш истини-разкази за хората с потъпкани права,без разлика на националност,произход или Религия!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version