Български > История
Славяни и панславизъм
fotakiev:
--- Quote from: sosipator on July 13, 2009, 16:48 ---Панславизма и славянофилството са нещо съвсем различно от това което е описано, ама вие нема от къде да знаете защото четете само история която не е и помирисвала сериозни академични среди, а се пише от завършили или незавършили икономия, машиностроене и хора които немат никаква връзка с историята. Пример, горната статия която не е никак историческа, а просто злобарско плюене и невежество.
--- End quote ---
Aми представи ти тогава някакви акедемични статии щом не приемаш сега даденото....
Само лаете всички и се дразните.Това е истината.Славяни е нямало, когато са дошли българите,защото такъв етнос(народ) няма!
Друг е въпроса дали българите са идвали и кога..на балканите...
sosipator:
--- Quote from: fotakiev on July 13, 2009, 16:56 --- Aми представи ти тогава някакви акедемични статии щом не приемаш сега даденото....
Само лаете всички и се дразните.Това е истината.Славяни е нямало, когато са дошли българите,защото такъв етнос(народ) няма!
Друг е въпроса дали българите са идвали и кога..на балканите...
--- End quote ---
Аха, а сега ми кажи как всички славянски народи са почнали да говорят на един и същи език?
fotakiev:
--- Quote from: sosipator on July 13, 2009, 17:00 ---Аха, а сега ми кажи как всички славянски народи са почнали да говорят на един и същи език?
--- End quote ---
Трудно е да се каже категорично и еднозначно.
Това което ще ти кажа е, че не се знае от никого със сигурност от къде идва този език...
Мога да ти кажа това което знам.И това е как Руснаците фалшифицират историята ,къдетето техните боили всъщност са български.Другото което ще ти кажа е да прочетеш нещо за сарматите.Къде са били..кои са били...
sosipator:
--- Quote from: fotakiev on July 13, 2009, 17:15 ---Трудно е да се каже категорично и еднозначно.
Това което ще ти кажа е, че не се знае от никого със сигурност от къде идва този език...
Мога да ти кажа това което знам.И това е как Руснаците фалшифицират историята ,къдетето техните боили всъщност са български.Другото което ще ти кажа е да прочетеш нещо за сарматите.Къде са били..кои са били...
--- End quote ---
Фалшифицираната история си личи от далече, най-много по това че е писана тенденциозно, ненаучно, любителски (стигаща понякога до откровено невежество) и най-много по това че обслужва национални пропаганди. Хиперпродукция на такава кенефна история има навсякъде, не само в Русия или тука на Балканите. Ако се дистанцираш от националистическата нагласа, (това означава да ти е през оная работа и за боили, и за руснаци и за на майна си райна) ще можеш много по-обективно да гледаш на нещата.
Аз уважавам мнението на много историци, но според мен ситуацията е такава:
Българския народ се е създал в девети век, като православен славянски народ, в резултат от преселението на народите и племената дошли в контакт с Византийската империя и приели християнството. Тука нема да спорим кои племена и какво, защото не знаем почти нищо. Знаем че са били индо-европейски, може да е имало и тюркски, но е малко вероятно. Сармати, Авари, Печенеги, Кумани, Славяни (?) Всички са част от етногенезиса на българите. Кои какви са били не можем да знаем защото липсват източници, а пък тогавашните гръцки и латински историци са ги наричали с едно име варвари, и много не са различавали едно племе от друго, така че като пишат за едни не се знае дали не пишат за повече племена под общ знаменател или пишат конкретно за едно племе. Също така не знаем дали тия племена са били сродни, дали са говорели подобни езици, или не. Има много мътни неща в историята и преселенията на варварските народи от Европа и Азия. Почти всички европейски народи са така създадени. Нема в Европа по-стари народи.
Впоследствие под влияние на османската империя, една част от тия хора приемат исляма и се обособяват като етнос различен от българския по-късно добил името помаци.
Тия които изкарват сто хиляди години история, обвиняват целия свят във фалшификации и твърдят че всичко произлиза от тех са просто национални комплексари.
shaban:
Много балансирано мнение Сосипатор.Няма да правя коментар ,щото Фотакиев може да изпита остра националнална недостатъчност и неуравновесеност.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version