Български > История

Славяни и панславизъм

<< < (5/37) > >>

Teres:
sosipator , позволявам си да допълня твоето становище за обособяването на българския народ като такъв, като ти напомня за основна част от "сандвича" -  за автохтонното тракийско население. Хилядите надгробни могили из цяла България напомнят за това население. И още нещо. Според генетичните изследвания на проф.Иво Кременски, 25% от съвременното българско мъжко население категорично са наследници без прекъсване по бащина линия на населението , живяло по нашите земи преди 8000 години. 

sosipator:

--- Quote from: Teres on July 13, 2009, 20:56 ---sosipator , позволявам си да допълня твоето становище за обособяването на българския народ като такъв, като ти напомня за основна част от "сандвича" -  за автохтонното тракийско население. Хилядите надгробни могили из цяла България напомнят за това население. И още нещо. Според генетичните изследвания на проф.Иво Кременски, 25% от съвременното българско мъжко население категорично са наследници без прекъсване по бащина линия на населението , живяло по нашите земи преди 8000 години. 

--- End quote ---

Генетично да. Същия тип на хора е живял и преди хиляди години тука.
Така ако гледаме, те и турците не са никакви тюрки, защото даже унгарците имат несравнимо повече тюркски ген от турците.

Затова съм и казал че всичките племена от които се е формирал българския етнос със сигурност са били индоевропейски, и сродни на траките.
Турците и те са едно към едно с нас и гърците, ама не го осъзнават.

sosipator:
И само да напомня, панславизма и славянофилията не е фалшифициране на история с цел заличаване на етноси и народи и подчиняване на Русия, а желание за сближаване на народите говорещи славянски езици. Използването на тази идея за политически цели не означава че е лошо народите които говорят еднакво да се сближават помежду си, а просто че некой се е сетил да злоупотребява с идеята.

Гръцката дума "етнос" на църковнославянски се превежда като "язик".  В църковнославянския език една е думата за език и за народ.

"фос ис апокалипсин етнон" - "свет во откровение язиков".

Teres:
sosipator, извинявай, но аз споделих за генно изследване, в което се откри конкретен маркер в ДНК-то на мъжете, живеещи по нашите земи отпреди 8000 години та до днес. Този маркер се среща и на други места из Европа, но много по рядко. Интересно е, че и хората , които са изработили накитите от Варненския некропол и са живеели там преди 6000г. не са именувани, освен в една книга от археолога Н.Панайотов, където той нарича находките староеврейски. За това, че турците и гърците са еднакви не съм съгласен, защото според генетиците имат други, уникални маркери в ДНК-то си.

sosipator:

--- Quote from: Teres on July 13, 2009, 22:04 ---sosipator, извинявай, но аз споделих за генно изследване, в което се откри конкретен маркер в ДНК-то на мъжете, живеещи по нашите земи отпреди 8000 години та до днес. Този маркер се среща и на други места из Европа, но много по рядко. Интересно е, че и хората , които са изработили накитите от Варненския некропол и са живеели там преди 6000г. не са именувани, освен в една книга от археолога Н.Панайотов, където той нарича находките староеврейски. За това, че турците и гърците са еднакви не съм съгласен, защото според генетиците имат други, уникални маркери в ДНК-то си.

--- End quote ---

Имах предвид че турците генетично са наследници на хората живяли там още когато тюрките са живеели в шатри некъде из средна Азия. Сиреч, същата история като нас.

Което ще рече че турците са гърци.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version