Български > Хоби и Развлечения

Може би....

<< < (3/5) > >>

pomak BG:
Да ти кажа честно, аз се възхищавам на някой наши историци. Както викаш не всички са интересчии. На една конференция състояща се в централната зграда на Софийския университет, свързана с Османската империя, нашите специалисти за разлика от турските си колеги докладите си ги бяха наизустили. И разказваха сабитията сякаш те лично са им били съвременници. Но естествено си има и такива среди, за съжаление на тях думата им се чува. През комунизма те подкрепяха всички измислени индивиди пишещи особенно за помаците небивалици. тъй като нямаха на какво да се обосновът се придържаха към някакви доказано измислени съчинения и жития. Днес същите тази компанйка издига на пердистал всички кандидат историци, които са против общия ни славянски корен и пишещи че българите са индоевропейци и едвали не са били в усновата на всички развити цивилизации съществуващи някога, което си е смешно.  

Беглик:
Благодаря, ile.

abc:
Че има моди и течения в историята има. Не е само в България, защото предполагам си наясно дето историята е политика.
Османската империя за сила е била такава щом е владяла земите на половината Римска империя, но е спряла дотам. А че са говорили все едно са там ще отдам на сегашно историческо време което се учи в V или VІ клас ;)
Българите са правили държави, не просто група хора живеещи на едно място. Държавността която са прилагали явно е работила, защото едновременно е имало не една, а няколко успешни държави. Защо не се опиташ да се гордееш с това вместо да се палиш?

Беглик:
Може би... няма гаранции, че ако дарите на някого цялата си любов, той ще ви отвърне по същия начин. Не очаквайте любов в замяна, просто изчакайте докато тя нарасне в техните сърца. Но дори и това да не се случи, бъдете доволни, че е пораснала във вашите.

pomak BG:
Да се гордея с българските държави е като да плача на чуж гроб. Какво общо имам аз славянина със някакво си азиятско племе, на което вие не можете дори да определите идентичноста, дали е турско-алтайско или персийско, тъй като ва ръчка политическата обстановка.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version