Не може да се блъска и живее по същия начин като преди 100-200-300 години. Не може да се живее живот без прогрес и развитие, не може едни и същи хора от поколения наред да вървят по една и съща линия, по същите стъпки и да не виждат по-далеч от носа си. Не може да не се интересуваш поне от политиката на местно ниво, а да гласуваш за определена партия, понеже виж ти, и те там за мюсюлмани, макар и от друг етнос, а те от своя страна да те държат като крепостник, чрез всяване на изкуствен страх в различни аспекти. Не може да си кон с капаци и да плюеш само по държавата, тъй като ти си един от причиняващия проблемите, като поддържаш чрез гласа си тези уроди.
Отдавна мина модата да спреш да учиш след основно или средно образование, да се задомиш и да живееш посредствен живот изпълнен с лишения, превърнал себе си и семейството си в крепостници без никакъв реален мироглед. Бъдещето е в образованието, което за жалост 90% от нашенците, поне по моя край, не разбират и продължават по същите стъпки, същата безперспективна линия като поколенията преди тях.
Като слушам разсъждения на болшинството от нашенците, глупавите и повърхностни убеждения, смятам, че тези "страдания" са им напълно заслужени. Аз съм се отчаял и съм се предал пред настоящата родна картина, и смятам като тези 10% разумни хора да си търся късмета другаде, след като си завърша образованието, понеже не може хора без никаква реална представа да ми определят бъдещето, нека си тънат в мизерия и да си вярват в убежденията, тотално абсурдни по моему.