Български > Религия и мистика
Децата пишат писма до Бог
abc:
Така наречените свещенни книги са преписвани една от друга, като всяка предходна е основа на следващата.
Това не е нeщо неказвано или тайно.
Shumarov:
Az ne znam dali e taka, abc! Veroqtno e da e taka.I s netyrpenie ochakvam noviq Best seller na PETER. :) Shte me narechesh naivnik-ami da naivnik sym! Vse oshte ochakvam i se nadqvam da se izvini v druga edna tema za musulmanite teroristi po fabrichni nastroiki.Do takava stepen sym naivnik.Kakto izpq pokoiniqt John Lenon '' You may say I'm a dreamer-but I'm not the only one''
Ima mnogo chlenove na www.pomak.eu, koito sa dylboko obideni ot tova arogantno povedenie, i te sa edni naivnici-ochakvat da se izvini!
pomak BG:
Петер ако ние мюсюлманите станем неверници, на Аллах търпението ще се изчерпи и ще настъпи апокалипсис. Казано е че последния ще е περικλεής (чете се "периклейс"), която дума също подобно на Ахмед означавала славен, прочут или на Мухамед преславен и прочут. За него някога са говорили пророците на хората, той бил някога едно от знаменията за края на света. Ще дойде последния сред нас т. е. сред пророците и след него ще дойде Антихрист и след него Апокалипсиса.
Незнам дали ще може да напиши книга като Корана, но в същото време като гледам структорите и отделните текстове на двете свещени книги и като се вгълбая в тях, не виждам някакъв признак да са преписвани една от друга. Колкото до текстовете намерени в Йемен те са от Корана. По едно време различните семитски племена пишели корана на своите си диалекти. Този е на арамейски и е единствения оцелял такъв той е бил един вид и като превод на корана. Като от български да го преведат на сръбски. По времето на Халифа Осман обаче тези текстове били събрани и онищожени и се взело решението Корана да е само на оригиналния Курейшитски диалект, на който говорел Пророка и на който му се нисполало откровението.
PETER:
Помак БГ,
Не е превод а е отклоняващ се текст. :)
"Германски учени, които изследват ръкописите откриват, че някои от намерените текстове се отклоняват от приетата версия"
http://www.mediatimesreview.com/december/koran.php
т.е. как да вярваме от гледна точка на науката на някого ако единствения друг оцелял свидетел дава "отклоняващи" се показания?
pomak BG:
Peter za da go tvyrdish trjabva da imash pone malko orientacija v arabskata i semitskata pismenost. Ako ti e izvesno tezi tekstove sidirjat oglasovki i punktoacii, ako lipsvat moje da interpretirash teksta kakto ti dusha saka, zashtoto sjaka edna trikorenna duma bez dadenite punktoaciji na bukvite moje da se prevede po njakolko nacina i bez oglasovkite oshte po njakolko nacina. V sluceja problema bil takiv, a ne e tova za koeto pishesh ti. Za arabite tova ne bilo problem, tij kato te cetjali tekstovete po smisil, a ne po interpretacija.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version