Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (31/169) > >>

mustafa_b:

--- Quote from: Shumarov on September 14, 2009, 00:25 ---
http://www.youtube.com/watch?v=doucMgd12Zk

--- End quote ---

Boiko Borisov - Etnicheski model i otnosheniyata DPS-GERB #1

Да, това е въпросното изказване на Бойко Борисов. Забележете наглия му и безскрупулен тон след 4,44 мин. Трябвало да има списък с български имена, от който родителите да "избират" личните имена на децата си.
Следва реплика на Бареков - "Тук пак е неправило, защото ако бащата се казва Мустафа, а сина му Митко, той пак няма да го приеме, познавам тези хора, за тях това също ще бъде издавателство..."
Бойко Борисов - "Значи вижте, един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани, в Турция са турски, в Сърбия - сръбски, затова има граници... който както иска и се чувства като такъв, ако е българин - така, ако е турчин да си отиде в Турция..."

ПС - А ако е помак, г-н Борисов, и не иска българско име къде да отиде тогава, автономия ли ще му давате!?

Сигурен съм, че ще отговори следното :

"Помаците са чисти българи! Историята е била крайно несправедлива към тях като им е обърнала религията и променила истинските им имена, но ние ще поправим тази несправедливост. Те ще си останат тук, където им е мястото, връщайки се към истинските си корени..."

jemal:
Le Monde Diplomatique

http://bg.mondediplo.com/spip.php?article326

Въобразеният етнос на политическия непотизъм

Господин Ангел Митрев много ви здраве, добре сте се поупражнявал в изложеното по горе есе и ми прилича на онези от едно познато старо време, със заучени схеми и клишета от трудовете на всеизвестните строители на недоразвития .........изъм.За съжаление сте сбъркал времето, иначе спокойно бихте се издигнали за секретар пропаганда и агитация на татовата партия. Все пак признавате,  че в България имало помаци, само дето не били етнос ами нещо като нищо, и тези помаци  само си въобразяват, че са народ. Дали ще ги признаят за етнос или не, не в това е въпроса,въпросът е ,имат ли помаците право да изберат те самите какви са,да подредят живота си според техните разбирания и традиции, след като претендираме,че живеем в една демократична държава най-после.

abc:
В общоприетата представа за процеса дискусия надали влиза очернянето и ако не може да бъде оборена или просто ако не харесва на някой от опонентите. Което пък е обичайна практика.

Гласовете са станали 39. Небивал интерес към обособяване на етнос ;)

Isyankar:

--- Quote from: boyandobrev on September 14, 2009, 02:34 ---Гледам, че етноинженерите пак са се развихрили . . . 
За кой пореден път отново и отново си затваряте очите за разликите между културно-религиозна група, етнографска група и етнос?

Eтнос помаци няма!

Помаците сме етнографска или културно-религиозна общност.

Етническа група - част от етнос, който живее на територията на чужд, неродствен етнос, който задължително е с различен матерен език от етноса, на чиято територия живее.

Етнографската група се различава от етническата. Етнографската група представлава част от етнос, която част се различава от основната част на етноса единствено по някои специфични особености на културата и обичаите.

--- End quote ---

На едно мнение сме по този въпрос. 2/3 от посетителите на сайта не правят разлика между етническа и етнографска общност. Дано сега вече да са разбрали...

Guderian:
Коментирали сте ме в мое отсъствие, твърдейки че имам около 300 регистрации. Искам да кажа, че това е груба клевета от страна на mustafa_b. Точният брой на регистрациите ми е 107, включвайки настоящата. И винаги пиша само с актуалният с акаунт, без да използвам останалите.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version