Български > Дискусии
Eтнос на помаците
musov:
--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 13:53 --- Ама ти Мусов май четеш и не осмисляш , ето отговора ми,който можеш и сам да намериш в предишният ми постинг -
"Здравейте отново! Първо искам да благодаря на всички, които ме приветстваха във форума и дадохте добри отзиви за написаното. Моят дядо, който почина преди време на 83 години на въпроса какъв се чувства винаги отговаряше - помак и то с гордост. Това съм запомнила от него и никога не съм се срамувала да кажа каква съм.Вглеждайки се дълбоко във себе си всеки сам ще разбере какъв е и често да си отговори ,какъв му се иса да бъде. А аз се чувстам помакиня и ми се иска да бъда такава - не християнка , не туркиня. Първите впечатления от някого винаги идват от това как е облечен ,как говори ,как се държи с околните - чак след това разбираш каква вяра изповядва и към кого се причислява.Ето защо ако ти си добър човек околните няма да ги е грижа от какъв етнос си. И накрая - за каква помашка република говорите по дяволите, защо забравяте, че по националност сме българи, или турци, или гърци - в зависимост от това в коя страна живеем?"
Заради помашката република , която беше спомената в предишен постинг повдигнах въпроса за националността. Какво ни пречи да си бъдем помаци в родната ни страна т.е. български помаци? Според мен няма пречка.
Ти къде в моите изказвания забеляза , че споменавам за такава?
--- End quote ---
Ами ти като връщаш нека да върна и аз:
--- Quote from: musov on September 18, 2009, 11:50 ---Поправям горното ми мнение, понеже видях за гражданството. Да, става въпрос за гражданство, не за нация!
--- End quote ---
Ето, както виждаш от там насам спора за нацията беше излишен. Май че ти пишеш без да мислиш. И мненията ти са удачни за националист като abc. Освен това, това което си написала като встъпление, се е писало тука стотици пъти. И май че няма нужда да се пише още един път.А и темата е за етнос. А това че сме част от българската държава ти казах е станало по не много красив начин. Така че, принадлежността ни към тая нация всеки може и да не я приема с добро!!! Какво от това че сме български граждани!?Какво от това че сме българска нация!? В случая става въпрос за етнос.А пък такава република излиза че е имало. Следователно мнението ти е неоснователно. Вместо да признаеш, хвана се във спор за думичката нация, която не исках да коментирам. Метка те нахапа и ти каза че трябва да четеш. Аз за да те подкрепя казах, че преди да вляза съм чел година и половина, което естествено че не е вярно. Първият път когато влязох тук, Метка и мене нахапа. Ама няма лошо. Така че, остави философските разсъждения и дай мнение за етноса. Другото си е излишно. Трябва ли да има помашки етнос или не. Това кажи.
musov:
--- Quote from: abc on September 18, 2009, 14:27 --- ще ни свикнеш.
Всеки си има по някоя основна песен, дето каквото и да попиташ ще ти я изпее независимо дали искаш или не
--- End quote ---
М да, всеки си пее песента.
ljskovo:
Мусов,отговора на твоя въпрос се намира в първият ми постинг,където ясно съм изразила моето мнение. Второ някъде по горе се споменаваше,че АКО помаците от гърция се отделят като отделен етнос и поискат собствена република,как ще реагират останалите помаци на това. Точно това изказване ме провокира да напиша за нацията и мисля,че съм права. Имало - имало помашка република ,но коментара ми беше не за тогавшната ,както ясно ти обясних. Сега доволен ли си?
musov:
--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 16:52 ---Мусов,отговора на твоя въпрос се намира в първият ми постинг,където ясно съм изразила моето мнение. Второ някъде по горе се споменаваше,че АКО помаците от гърция се отделят като отделен етнос и поискат собствена република,как ще реагират останалите помаци на това. Точно това изказване ме провокира да напиша за нацията и мисля,че съм права. Имало - имало помашка република ,но коментара ми беше не за тогавшната ,както ясно ти обясних. Сега доволен ли си?
--- End quote ---
Добре, доволен съм. Но не схванах какво толкова те притеснява, че сме част от българската нация!?
ljskovo:
Съвсем не, просто искам да кажа,че не трябва да има помашка република. А иначе се гордея, че съм от българската нация, както и с това,че съм помакиня. Ок?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version