Български > Дискусии
Eтнос на помаците
Hadj:
ГОВОРЕТЕ СИ КАКВОТО ЩЕТЕ НО РЕЗУЛТАТА Е 2:1.ВЪРНЕТЕ СЕ И прочетете В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ТЕМИ И ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ МИ КАЖЕШ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТТА!Християнската релегия не сем нападал никога.Ако си чел какво съм пиксал, по-голяма част от истинските ми приятели са християни.Разбира се че и християнството е божествена религия със книга от Всевишния,но нали знаеш всеки обича най-много своите деца без да е необходимо да мрази чуждите.
PNK2003:
Хадж, спокойно, не съм визирал теб. Посочих "повечето мюсюлмани", но може би е редно да го променя на "една част от мюсюлманите". Просто обърнах внимание на това, че 2:1 не ми допада ;) Ако аз направя изказване от рода на "1:0, защото сме християни", то повечето ще ме обвинят, че съм ислямофоб, помакофоб и т.н. Прав си - всеки обича най-много своите деца, като не е необходимо да мрази чуждите, НО съгласи се, че не е необходимо и постоянно да ти натяквам, че моите деца са най-хубавите и най-умните. И ако това просто правило се спазва от всички, то проблеми няма да има между "семействата".
mustafa_b:
2:2 ще бъде когато на националните празници редом с поповете видим и ходжи :D
PNK2003:
--- Quote from: mustafa_b on January 16, 2010, 18:03 ---2:2 ще бъде когато на националните празници редом с поповете видим и ходжи :D
--- End quote ---
Мустафа,
Очаквах малко по-подготвен да поместиш мнение ;)
Информативно да уточня, че в България има само един национален празник и той е Трети март - Ден на Освобождението на България от османско иго.
А ето как са посрещнали националния празник в Кърджали миналата година:
"Сред официалните лица на честването бяха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител от НДСВ проф. Огнян Герджиков, областният управител инж. Ангел Коджаманов, председателят на Общинският съвет в Кърджали Сейфи Неджиб, омбудсманът на Община Кърджали Хакиф Емин, зам.министърът на вътрешните работи Раиф Мустафа, зам.министърът на регионалното развитие и благоустроиството Димчо Михалевски, комисар Стефан Ангелов, директор на Областната полиция, енорийският свещеник отец Петър Гарена и районният мюфтия Шабанали Ахмед. Всички присъстващи на тържеството с едноминутно мълчание на колене почетоха паметта на героите дали живота си за свободата и независимостта на България."
http://www.kircaalihaber.com/bg/?pid=3&id_news=464
Hashashin:
--- Quote from: mustafa_b on January 16, 2010, 18:03 ---2:2 ще бъде когато на националните празници редом с поповете видим и ходжи :D
--- End quote ---
Мустафа ето ти още един пример за традиционната толерантност и разбирателтво между религиите в България:
Поп, мюфтия и равин един до друг:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version