Български > Дискусии

ПРОТИВОРЕЧИЯ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИДЕНТИЧНОСТИ

<< < (2/8) > >>

PETER:
Ако не си чел и не ти се чете:
Цъкаш на Edit -> Find , пишеш думичката и я намираш. :)

abc:

--- Quote from: kor_nisa on September 26, 2009, 08:57 ---PETER'e несе заяждай в горната статия на Васил Проданов
изпратена от Metka никъде  не се сповенава думата ислям. Така че не се опитвай да провокираш статията пък и темата ''ПРОТИВОРЕЧИЯ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ   ИДЕНТИЧНОСТИ''.

--- End quote ---

Бих отметнал, че думата или производна се споменава 18 пъти. Има функция FIND ;)

Както исляма ревниво държи на "самобитността" си, такова право има и Европа. Защо е нужно да адмирирам чужда ми религия, а да загърбвам своята?

А статията е прекалено дълга. Ако някой я прочете моля да я резюмира

Isyankar:

--- Quote from: kor_nisa on September 26, 2009, 08:57 ---PETER'e несе заяждай в горната статия на Васил Проданов
изпратена от Metka никъде  не се сповенава думата ислям. Така че не се опитвай да провокираш статията пък и темата ''ПРОТИВОРЕЧИЯ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ   ИДЕНТИЧНОСТИ''.

--- End quote ---

Моите уважения,  корница, но ТИ не се опитвай да представяш всяко мнение несимпатично ти като провокация. Думата ислям се споменава много пъти в статията.

Иначе бих цитирал абц:

"Както исляма ревниво държи на "самобитността" си, такова право има и Европа. Защо е нужно да адмирирам чужда ми религия, а да загърбвам своята?".

Европа има самобитен ислям и той е в коренното ислямско население на Балканите. Имигрантите да задържат самобитността си там, от където са я взели. Самобитност може да пазим на местните етноси и нации, а не на имигрантските. Ако в Европа има традиционен ислям - то това е помашкия ислям, а не пакистанския (примерно).

Shumarov:
Аз не забелязвам насилствено налагане на исляма в Европа, Исянкар! А от тази твоя фраза : "Имигрантите да задържат самобитността си там, от където са я взели. Самобитност може да пазим на местните етноси и нации, а не на имигрантските." даваш ли си сметка колко нищожно звучи? Придава ти облик на човек от който зависи демографския баланс във Европа! Големите европейски колонизатори от миналото, които ограбиха благата от колониите си, сега са застрашени от инвазия от техните бивши колонии. Да, допускам, че е така. Но сега не го наричат колонизиране, а емиграция.И тези емигрантски общности се интегрират успешно във страните.Разбира се, че има пресъпници сред тях, но това не е единственото поле на престъпност-сред местното население също има престъпници, и хубавото е , че има действащи органи, които дават отпор на тази престъпност.

Isyankar:

--- Quote from: Shumarov on September 26, 2009, 12:21 ---Аз не забелязвам насилствено налагане на исляма в Европа, Исянкар!

--- End quote ---

А къде забеляза, че аз съм казал подобно нещо ?? Чужди думи в моята уста не искам.

--- Quote from: Shumarov on September 26, 2009, 12:21 --- Големите европейски колонизатори от миналото, които ограбиха благата от колониите си, сега са застрашени от инвазия от техните бивши колонии. Да, допускам, че е така. Но сега не го наричат колонизиране, а емиграция.И тези емигрантски общности се интегрират успешно във страните.

--- End quote ---

Бих казал, че като цяло НЕ се интегрират успешно. Процентът на неинтегрираните веряотно е доста по-малък от интегрирането, но пък негативите от тяхната неинтеграция заличават високия процент на интегрираните.

Относно колонизатори и империи - моята страна не е колонозирала, че сега да страда от колонозиторите. Сега може би няма силен емигрантски натиск, но в бъдеще вероятно ще има в България. Не ме интересува дали някой ги е колонизирал - моята страна не ги е колонозирала, а сега не иска да идват с емиграцията си.

Прости ми за въпроса, ама грешно ли е да не искам емигранти в страната ми от други страни ? Имаме си 1 млн цигани дето още не са интегрирани, а остава и още 1 млн африканци да поканим да интегрираме. Накрая нас ще трябва да интегрират.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version